Lanceerdatum Samsung Galaxy Z Fold 5 en Flip 5 genoemd


Er wordt in de wandelgangen een datum genoemd waarop Samsung de Fold 5 en Flip 5 aankondigt. Het kan zomaar eens woensdag 26 juli gebeuren. Dat is eerder dan gebruikelijk, maar niet veel.

Samsung heeft twee nieuwe foldables aan te kondigen. De Galaxy Z Fold 5 en Flip 5 staan te trappelen om zich aan het grote publiek voor te stellen. En nu Google alle aandacht op zich heeft vanwege de aankondiging van de Pixel Fold is het hoogtijd daar wat tegenover te stellen. En daarom, iets eerder dan gebruikelijk, komt daar een Unpacked Event.

Samsung Galaxy Unpacked events through the years
Unpacked door de jaren heen

Dat Samsung de lancering van de Fold5 en Flip5 naar voren zou halen werd al genoemd. Normaliter kondigt Samsung haar nieuwste Galaxy Z-modellen in augustus aan maar dit jaar wordt het eind juli. Dat is twee weken eerder dan gebruikelijk. Zo denkt ook het Koreaanse Chosun.

Reden blijft onduidelijk

Zij voorspellen woensdag 26 juli als datum waarop Samsung haar nieuwste foldables zal aankondigen. De verkoop zal dan 11 augustus starten. Chosun geeft als reden voor de vervroeging niet het rechtstreeks willen concurreren met de Pixel Fold, iets wat eerder gesuggereerd werd, maar dat Samsung haar halfgeleiderdivisie voor Q3 een boost wil geven.

Galaxy Unpacked Begins Soon
Nog even geduld...

Of dat werkelijk de reden is valt nog te bezien. De processor in de nieuwe Galaxy Z-modellen is naar verluidt wederom afkomstig van Qualcomm en wordt door concurrent TSMC gemaakt. Van de Galaxy Z Flip4 en Fold4 wordt gezegd dat de verkopen tegenvallen. Wellicht moet de echte reden daar te vinden zijn.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel