Mogelijk Google Nexus-telefoons van rond de 100 euro verwacht


Wie een Nexus-telefoon wil bemachtigen weet momenteel dat het high-end spul is. Dat kan wel eens veranderen want Google lijkt ook mid-range Nexus-telefoons voor ogen te hebben van rond de 100 euro.

Ergens vinden we dit gerucht wat vreemd want er zijn immers ook geruchten dat Google wil stoppen met de Nexus-lijn. In plaats daarvan komen dan de Play Edition-telefoons zoals je die van de nieuwe HTC One en Galaxy S4 verkrijgbaar zijn. Nu maakte Google voorheen ook wel goedkopere telefoons, maar dan wel onder de Motorola-naam die inmiddels doorverkocht is aan Lenovo.

Mediatek Chipset

Dit nieuwe gerucht spreekt over een samenwerking tussen Google en MediaTek dat we kennen van goedkope processors. Google zou dan kiezen voor een relatief voordelige quadcore processor van MediaTek om deze nieuwe Nexus aan te sturen. Geen opvolger dus voor de Nexus 5. Alles doet ons sterk denken aan de Motorola Moto G, ook een betaalbare en relatief eenvoudig Android-telefoon. Met het afscheid nemen van Motorola zoeken ze misschien een opvolger.

Bron: Mtksj.com


Prijsvergelijker Google Nexus 5

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 5


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel