HTC hint op One met optische zoom voor 2015


De HTC One van 2015 zou heel best optische zoom kunnen hebben. In een interview met Vodafone praat HTC over de volgende generatie One-telefoons en over welke camera-eigenschappen die kan beschikken.

De eerste One bracht de UltraPixel en de nieuwe One brengt de Duo Camera. UltraPixel zorgt voor een goede foto's in weinig licht situaties en de Duo Camera legt scherptediepte-informatie vast om diverse effecten mee te creeëren. HTC lijkt hiermee aan te geven niet mee te willen doen met de megapixel-race. Sterker nog, het bedrijf zegt in een interview met Vodafone dat het intussen al 4K-telefoons had kunnen hebben. Ze roeien hiermee tegen de stroom in en niet zonder reden.

HTC One M8 Duo Camera
De Duo Camera achterop de One (M8)

Want het gaat niet om megapixels maar om andere zaken. Symon Whitehorn zegt in hetzelfde interview dat je toch niet meer dan 8 megapixel nodig hebt. Mogelijk groeit de UltraPixel-camera dus door van 4 naar 8 megapixel. Symon gaat verder dat HTC graag de professionele DSLR-markt om zeep wil hebben. Cameratelefoons hebben al zo'n beetje het einde betekend van de point-and-shoot-cameramarkt en over 18 maanden tot 2 jaar zullen ook de spiegelreflexcamera's eraan moeten geloven. Optisch zoomen moet hiervoor zorgen en volgens Symon is HTC niet ver verwijderd van een telefoon met optische zoom. Mogelijk krijgt dus de volgende One, of die daarna optische zoom net als de S4 zoom. Hopelijk zit er dan niet zo'n grote toeter aan de achterkant.

Bron: Vodafone


Prijsvergelijker HTC One M8

Toon alle aanbiedingen van de HTC One M8


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel