HTC traint verkopers waarom de HTC One (M8) beter is dan de Samsung Galaxy S5


Vorig jaar won HTC verschillende prijzen voor haar One-vlaggenschip. Toch werden er meer exemplaren verkocht van het concurrerende Samsung. Hoe kan dat toch? En hoe kunnen ze dat dit jaar voorkomen. HTC traint alvast het verkooppersoneel.

Het is een battle tussen titanen. Met aan de ene kant de HTC One (M8) en aan de andere kant de Samsung Galaxy S5. Beiden vlaggenschepen en beiden liggen in de winkel. Wat moet de verkoper dan volgens HTC weten om toch die klant met een One M8 te laten vertrekken?

HTC One M8 versus Samsung Galaxy S5

De 5 redenen die HTC daarvoor in een uitgelekte trainingshandleiding geeft liggen erg voor de hand. Maar dat wil niet zeggen dat ze te onbelangrijk zijn om te negeren. Op nummer 1; metaal verslaat plastic. Dat hoeft niet altijd, maar qua gevoel en beleving heeft HTC zeker een punt. Op nummer 2; twee krachtige naar voren gerichte luidsprekers. BoomSound maakt inderdaad een hels kabaal en toch komt het kwalitatief over. Op nummer drie; eenvoudige en snelle bediening met één hand. De One M8 is weliswaar langer dan z'n voorganger, dankzij Motion Launch moet je toch alles snel met één hand kunnen bedienen.

HTC One M8 versus Samsung Galaxy S5
Maar er is meer!

Op nummer 4; 's wereld eerste Duo camera met grafische effecten. Later scherpstellen op iets anders of te gekke effecten toevoegen is een fluitje van een cent. En tot slot op nummer 5; meer waar voor je geld dankzij HTC Advantage. Die laatste gaat hier in Nederland grotendeels niet op omdat de schermvervanging bij scheuren alleen voor Amerikaanse klanten is. Al met al, heeft HTC een punt? Ja, maar... Enkele genoemde punten kunnen ook met de Galaxy S5, van anderen kun je je afvragen of ze echt de belangrijkste reden moeten zijn om voor een One M8 te kiezen. Alleen over de materiaalkeuze valt niet te twisten, daar heeft HTC zeker een streepje voor.

Bron: HTCsource.com


Prijsvergelijker HTC One M8

Toon alle aanbiedingen van de HTC One M8


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel