Eerste Honeycomb-tablet te koop in Nederland


Vodafone is begonnen met de voorinschrijving voor de Samsung Galaxy Tab 10.1v. Het is het eerste honeycomb-tablet dat je kunt bestellen in ons land. De tablet kost bijna 600 euro, maar is goedkoper in combinatie met een abonnement.

Vodafone brengt de versie van deze tablet op de markt die werd getoond op het MWC in Barcelona. Daarna paste Samsung de tablet licht aan, om de concurrentie aan te kunnen met de iPad 2. De tablet werd dunner dan de concurrerende tablet van Apple. De versie die nu naar Nederland komt is wel iets dikker dan een iPad, maar het verschil is marginaal.

Galaxy tab 10.1 schuin

Serieuze concurrentie

Met de komst van Honeycomb heeft de iPad voor het eerst serieuze concurrentie. Tablets met andere versie van Android deden het redelijk, maar een aangepaste versie voor tablets kwam pas met de release van Android 3.0 Honeycomb. De exclusieve deal tussen Vodafone en Samsung duurt drie maanden. Daarna zal de tablet ook via andere aanbieders te krijgen zijn.

De tablet zal behalve direct via vodafone ook te koop zijn bij BelCompany, ThePhoneHouse en Telecombinatie. Mocht je abonnement willen waarbij de tablet gratis is, dan zul je een tweejarig contract van veertig euro per maand af moeten sluiten. Het eerste jaar krijg je twintig procent korting op je abonnementskosten.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel