Samsung en Vodafone komen met Galaxy Tab 10.1v


De Samsung Galaxy Tab 10.1 komt in mei naar Nederland, maar het gaat dan wel om de 'dikke' versie, die op het MWC in Barcelona gepresenteerd werd. Deze tablet wordt omgedoopt naar Samsung Galaxy Tab 10.1v.

De tablet is iets dikker dan de Galaxy Tab 10.1 (zonder de v), die onlangs werd gepresenteerd op het CTIA in Orlando, Florida. Samsung bracht deze update van de Tab 10.1 in antwoord op Apple, dat met de iPad 2 een zeer dunne tablet wist te maken. Naar nu blijkt is de vorige versie van de tablet niet helemaal van het toneel verdwenen.

5549741704 466f00b2a7
De 'nieuwe' uitvoering komt later naar ons land

Achterkant

Het verschil tussen de beide tablets zie je vooral aan de achterkant. Waar de geupdatete Galaxy Tab 10.1 een vlakke achterkant heeft, zie je bij de Tab 10.1v een duidelijk rond relief. Hardware-matig zijn er ook enkele verschillen. De 10.1v heeft een 8 Megapixel camera. Die sneuvelde bij het dunner maken van de tablet, en werd vervangen door een 3 Megapixel-exemplaar op de 10.1. De 10.1v ontbeert wel het SD-kaartslot, dat wel op de dunnere versie te vinden is. Processor en scherm zijn precies hetzelfde.

Samsung Galaxy Tab 10.1 back
De Samsung Galaxy Tab 10.1v is vooral te herkennen aan de achterkant

Samsung Nederland zegt dat de tablet al in mei verkrijgbaar zal zijn, via Vodafone. De tablet zal net zoveel kosten als hij in grammen weegt: 599 euro. Je krijgt dan niet de aangepaste interface, die wel op de Galaxy Tab 10.1 (zonder v) te vinden is. Ook de dunnere variant van de tablet komt naar Nederland. Dat zal ergens in de zomer zijn. Volgens Samsung duurt de zomer in Nederland 'erg lang', dus het kan zijn dat dit ergens in augustus of september is. Tegen die tijd zal ook het kleine broertje van deze tablet, de Galaxy Tab 8.9, in Nederland te krijgen zijn.

Naast elkaar verkrijgbaar

Het Koreaanse merk verwacht dat de beide versies van de tablet enige tijd naast elkaar te krijgen zullen zijn. Het gaat nadrukkelijk niet om het op de markt dumpen van een partij van de 'oude' versie van de tablet, zei een woordvoerder van het merk op 'Samsung Smart Living' , een event in Amsterdam waar ook een andere nieuwe feature van de tablets van Samsung werd getoond: Smart TV.

Smart TV is een combinate van een app op je tablet en een slimme TV. Op dit moment werkt dit alleen als je een tablet en een TV van Samsung hebt. Je kunt dan via je tablet je TV bedienen, maar kunt ook het beeld op je TV naar je tablet halen. Anders om is het mogelijk om op je televisie een browser scherm te openen, waarbij je je tablet als toetsenbord gebruikt. Een handige feature, die laat zien dat de automatisering van de huiskamer nog veel verder kan gaan. Vooralsnog zal dit echter voor weinig mensen weggelegd zijn, omdat voor Smart TV een TV uit een prijzige serie nodig is.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel