Samsung Galaxy Tab 8.9 hands-on


De gister aangekondigde Galaxy Tab is niet alleen 's werelds dunste tablet, het instapmodel is ook nog eens goedkoper dan de nieuwe iPad 2. Hoogtijd dus voor een nadere ontmoeting.

Zo verraste Samsung met een licht aangepaste Honeycomb-versie dat delen van TouchWiz naar de tabletwereld moet brengen. Nog niet eerder zagen we Honeycomb anders dan de Vanilla-smaak. Verwacht er echter niet teveel van, de 'wijzigingen' zitten hem meer in toegevoegde widgets die het gebruiksgemak moeten verhogen.

Samsung galaxy tab 8.9 hands on 003

Het scherm van de Galaxy Tab 8.9 beschikt over 1280 bij 800 pixels en is daarmee net zo rijkelijk bedeeld met pixels als z'n grotere broer; de Tab 10.1.

Samsung galaxy tab 8.9 hands on 008

En dat allemaal in een tablet van 8.6 millimeter dun en slechts 470 gram licht. Samsung gebruik voor de Tab 8.9 voornamelijk plastic. Echt high-end voelt het apparaat daarom niet aan. Gelukkig gaat het hier wel om plastic met een lichte structuur waardoor nare en vieze vingerafdrukken geen kans krijgen.

Daarnaast hebben de collega's van Phone Arena dezelfde problemen die wij nog met de 10.1-versie ondervonden; de tablet is nog niet af. Qua software loopt het nog niet zo soepel als het zou moeten, maar daar wordt hard aan gewerkt. De nieuwe Galaxy Tab's liggen nog niet in de winkel dus Samsung heeft nog even de tijd. De Samsung Galaxy Tab 8.9 zal verkrijgbaar zijn in twee uitvoeringen; 16 GB en 32 GB. Prijzen beginnen bij 469 Amerikaanse dollars.

Bron: PhoneArena.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel