Samsung presenteert Galaxy Tab 8.9 en 10.1


Nog voordat het apparaat in de winkel ligt, heeft Samsung de Galaxy Tab 10.1 een behoorlijke update gegeven. Daardoor is de tablet nu dunner dan de iPad 2. Tegelijkertijd werd de Galaxy Tab 8.9 gelanceerd.

Samsung noemt de beide tablets 'de dunste ter wereld'. Zowel de Galaxy Tab 10.1 en Galaxy Tab 8.9 zijn dunner dan de iPad 2. Samsung laat daarmee een huzarenstukje zien. Op het MWC in Barcelona werd de Galaxy Tab 10.1 al gepresenteerd. Toen was het apparaat nog een millimeter dikker. Vooral de achterkant van die tablet is behoorlijk aangepast om de dikte terug te brengen naar 8.6 millimeter. De batterij van de tablet verloor daarbij iets meer dan één procent van zijn vermogen.

5549741704 466f00b2a7

Aanval op iPad

Samsung gaat met de Galaxy Tab 8.9 en Galaxy Tab 10.1 in de aanval tegen de iPad 2. Beide tablets zijn uitgerust met Android 3.0 Honeycomb. Samsung heeft een aantal aanpassingen voor de interface geschreven, die het Koreaanse bedrijf 'TouchWiz' noemt, een naam die we al kenden van de aangepaste interfaces voor Android op de smartphone.

5549380993 edaae355f2
De achterkant van beide tablets

Samsung heeft in de tablet-versie van de beide Galaxy Tabs twee features toegevoegd. De eerste is 'Live Panel', waarmee gebruikers een verscheidenheid aan content meteen op hun homescreen kunnen plaatsen. Samsung heeft gezorgd voor ondermeer widgets die verschillende social media naar je homescreen brengen. Daarnaast heeft Samsung ook een 'Mini Apps Tray ' toegevoegd, een werkbalk die snel toegang tot de meestgebruikte apps geeft.

Ander scherm, zelfde specs

De specificaties van beide tablets lopen weinig uiteen. Het scherm van de Tab 8.9 is iets kleiner. Ook heeft de kleinere tablet een batterij met iets minder vermogen dan die van zijn grote broer. Geheugen en processor komen wel overeen. Beide tablets hebben een 1 GHz dualcore-processor. Het is vooralsnog onbekend wanneer deze iPad-killers naar Nederland komen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel