PlayBook eind april in de winkel


RIM heeft bekend gemaakt wanneer het bedrijf de PlayBook in de winkel zal liggen: in April kunnen Canadese en Amerikaanse consumenten de tablet van de maker van BlackBerry aanschaffen.

Tussen de presentatie van de tablet en de datum waarop het apparaat in de schappen ligt, zitten 6 maanden. We hebben er dus een tijdje op moeten wachten. Ten tijde van de presentatie waren er niet veel concurrenten voor de PlayBook, behalve de iPad. Nu de tablet, die draait op RIM's eigen OS QNX, op de markt komt, is de iPad 2 gepresenteerd, en zijn er de nodigde tablets met Android 3.0 Honeycomb en webOS 2.0 op de markt.

Het zal voor RIM dus moeilijk worden om een groot marktaandeel te behalen. Naar onze smaak is de PlayBook net iets te klein, met zijn scherm van 7 inch. De tablet presteert gelukkig wel goed, en is niet exorbitant duur. In de Verenigde Staten zal de PlayBook met 16 GB opslagruimte 499 dollar kosten. Er zijn ook versies met 32 GB en 64 GB. Die zijn respectievelijk 100 en 200 dollar duurder. Je hebt dan geen 3G, alleen WiFi. Het is nog onbekend of en wanneer de PlayBook naar Nederland komt.



Praat mee over dit artikel