Firmware Update Friday - Week 17

· 5 reacties


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Sony Xperia P, Xperia go, Xperia E duaal, HTC One, BlackBerry Q10, de Z10 en alle Nokia Belle FP2 telefoons.

Sony Xperia P, Xperia go, Xperia E dual - Android 4.1 Jelly Bean

Sony heeft deze week aangekondigd te zullen beginnen met het uitrollen van Android 4.1 Jelly Bean voor een drietal toestellen; de Xperia P, Xperia go en de Xperia E dual. Naast een gloednieuwe Android-versie krijg je ook een nieuwere en intuïtievere versie van Walkman, Album en Movies. Verder krijg je de batterijbesparingsmodus STAMINA met z'n vele instellingen om nog meer uit de batterij te halen. Maar er zijn nog enkele andere nieuwigheden, Sony beschrijft ze allemaal op haar blog.

HTC One - 1.29.401.13

Dan is daar nog een update voor de HTC One. Eén van de grote verkooppunten van de One is z'n 4 megapixel 'Ultrapixel' camera. Helaas viel deze ietwat tegen in eerste tests. Niet dat hij slecht is, maar hij is ook niet beter dan de concurrentie. Hopelijk weet deze kleine update daar verandering in te brengen.

Versie 1.29.401.13 brengt onder andere een betere kleurechtheid maar ook verbeteringen aan het dynamisch bereik, ruisonderdrukking tijdens het schieten van slowmotion en geluidsverbeteringen in de Zoe-modus. Naast verbeteringen aan de camera is het niet uitgesloten dat er ook nog andere bugfixes in zitten die niet aan de camera gerelateerd zijn.

BlackBerry Q10 - BlackBerry OS 10.1

BlackBerry heeft een update uitgebracht van haar BlackBerry 10 besturingssysteem. Deze update is nodig om de Q10 met z'n toetsenbord en afwijkend schermformaat te ondersteunen. Het is dan ook geen verrassing dat deze update vlak voor de lancering van de Q10 uitkomt.

Maar ook als Z10-eigenaar heb je baat bij de 10.1 update. Zo is er vanaf nu een HDR-modus in de camera-app en er zijn meer instelmogelijkheden voor notificaties. Bovendien moet het vanaf 10.1 mogelijk worden om bijlagen te versturen in e-mails. Maar er zijn tal van verbeteringen te vinden die we graag aan jou overlaten om te ontdekken.

Belle FP2

Tot slot hebben we nog een update voor Symbian Belle Feature Pack 2 telefoons, al moeten we vanaf nu officieel Nokia Belle zeggen. Dit zijn dus telefoons zoals de Nokia 808 PureView, de 700 en 701. De update heeft betrekking op het 3G-signaal en heeft als titel "3G network compatibility fix" en krijgt versienummer 2.3 mee.

De omschrijving spreekt van het mogelijk wegvallen van 3G-signaal zoals spraak en data als gevolg van een update van je netwerkoperator. Het klinkt ingewikkeld maar het is altijd raadzaam de laatste updates op je toestel te installeren. Updaten kan gewoon via je eigen toestel.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel