BlackBerry sluit niet uit handset-divisie af te stoten


De nieuwe CEO van BlackBerry John Chen sluit niet uit de handset-divisie van de hand te doen als ze diep rode cijfers blijven schrijven. Zo ver is het nog niet maar de openheid van de topman is wel veelzeggend.

Het is alles of niets voor BlackBerry. Ooit verscheepten ze in een kwartaal ruim 52 miljoen telefoons. Vandaag de dag zouden ze blij zijn met ruwweg 10 miljoen exemplaren,... per jaar! Vorig kwartaal werden er 3,4 miljoen exemplaren verkocht maar het vervelende voor BlackBerry is dat het merendeel daarvan nog het verouderde BlackBerry OS draait. Zo werden er maar 1,1 miljoen exemplaren met BlackBerry 10 zoals de Z10 en Q10 verkocht.

John Chen
John Chen, CEO BlackBerry

Het is allemaal te weinig en daarom zegt Chen dat de handset-divisie al winstgevend zou moeten zijn vanaf een verkoop van 10 miljoen telefoons per jaar. Er is nog wel degelijk een markt voor BlackBerry-telefoons. Vooral na de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden zijn bedrijven en overheden ervan doordrongen dat de veiligheid zeer serieus genomen moet worden. Overigens verwacht het bedrijf pas in 2016 weer zwarte cijfers te kunnen schrijven.

Via: Phonearena.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel