Bedenker 'Slide to Unlock' vertrekt bij Apple


Apple-veteraan Greg Christie gaat met pensioen. Geheel onvrijwillig lijkt de beslissing niet, naar verluidt kreeg Christie het aan de stok met ontwerper Jony Ive die het momenteel voor het zeggen heeft.

Greg Christie werkte al 20 jaar bij Apple en was vanaf het begin betrokken bij het iPhone-project. Hij heeft ook enkele patenten op z'n naam staan zoals de Slide to Unlock-functie waarmee de iPhone zeer bekend mee werd. De laatste tijd duikt z'n naam veel op in de rechtszaak tussen Apple en Samsung. Hij heeft enkele getuigenissen afgelegd en daarmee informatie bloot gegeven over het ontstaansproces van de iPhone.

Slide to unlock

Hij werkte daarmee nauw samen met Scott Forstall die eerder al ontslagen werd. Onder Forstall ontwikkelde Apple de skeuomorph design met onder andere gestikt leer en houten motiefjes. Huidige designer Ive hekelt het ontwerp echter en stapte over op het inmiddels geïntroduceerde flat design. Waarom Ive en Christie niet door één door konden is niet bekend, maar mogelijk heeft het te maken met de verschillende manier van inzicht over de interface van iOS.

Bron: 9to5mac.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel