BlackBerry schrapt twee modellen, annuleert Live-event


BlackBerry zou twee instapmodellen met codenamen Café en Kopi die voor 2014 gepland stonden geschrapt. Ook het jaarlijkse BlackBerry Live-event gaat niet door.

Onlangs kondigde BlackBerry een samenwerking aan met Foxconn. Zij gaan voor het Canadese bedrijf eenvoudige telefoons maken. Zij gaan ook de voorraden bijhouden. BlackBerry schreef het afgelopen kwartaal diep rode cijfers mede vanwege een afschrijving op de voorraden. De eerste telefoon die uit deze samenwerking naar voren moet komen is de Jakarta. Deze wordt in april 2014 verwacht en moet in Indonesië verkocht gaan worden. Twee meer high-end modellen die BlackBerry in ontwikkeling had gaan nog wel gewoon door. Het gaat hier om toestellen met codenamen Ontario en Windermere.

BlackBerry LIVE

BlackBerry LIVE

Niet alleen toestellen zijn geannuleerd, ook het jaarlijkse LIVE-event gaat niet door. Althans niet in z'n huidige vorm. Er komen wel enkele kleinere conferences waarbij specifiek op een bepaald onderwerp wordt ingegaan. Deze zullen op verschillende plekken in de wereld plaatsvinden.

Bron: Wall Street Journal


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel