IFA 2020 gaat door, maar anders dan normaal


Nu de een na de andere techbeurs geannuleerd wordt vanwege het coronavirus is het vandaag de beurt aan de IFA dat normaliter in september gehouden wordt. Die gaat in z'n huidige vorm niet door, maar geannuleerd wordt hij niet.

De IFA; traditioneel de techbeurs waar Samsung haar volgende Galaxy Note aankondigt. Maar ook andere fabrikanten grijpen de beurs in Berlijn vaak aan om nieuwe telefoons te presenteren. Het coronavirus gooit wederom roet in het eten. Duitsland heeft namelijk alle grootschalige evenementen tot en met 24 oktober verboden. De IFA laat het er echter niet bij zitten en gaat door, maar wel anders dan je gewend bent.

IFA 2020
De IFA voor het coronavirus

En wel volgens een "innovatief nieuw concept". Hoe precies is onduidelijk, daarover gaan de organisatoren nu nadenken. Mogelijk wordt een gedeelte zoals presentaties online uitgezonden. Hoe de beursvloer, het bezoeken van standjes en hands-ons zullen verlopen of anders worden ingevuld zal moeten blijken. Eerder dit jaar werd het Mobile World Congress om dezelfde reden geannuleerd. Enkele fabrikanten kondigde alsnog haar telefoons aan via een livestream. Toch stelden veel hun lancering uit. Of dat ook geldt voor de aankondigingen rondom de IFA, zoals die van de Note 20, zal moeten blijken.

Evenementenverbod

De IFA-beurs in Berlijn is zeker niet het enige Duitse evenement dat vanwege het coronavirus getroffen wordt. Zo gaan de Berlijnse marathon en het Oktoberfest niet door. In Nederland zijn vooralsnog tot 1 september alle evenementen verboden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel