OnePlus krijgt nieuw logo

Platter, duidelijker, saaier


De Chinese flagshipkiller krijgt een nieuw logo. Je herkent hem trouwens meteen want veel is er niet veranderd.

OnePlus gebruikt al sinds 2013 hetzelfde rode logo. Het getal één met daaromheen een vierkantje met een plusje. Rechts daarvan staat voluit geschreven; OnePlus. Duidelijk en helder zou je denken. Toch zagen blijkbaar sommige mensen niet meteen een '1' in het logo want het nieuwe logo maakt daar beter onderscheid in.

Nieuwe en oud OnePlus logo
Boven het nieuwe en onder het oude OnePlus-logo

Ook is het logo vanaf nu zwart. Althans, dat is de bedoeling. Het bedrijf diende haar nieuwe logo in bij het Amerikaanse USPTO; de US Patent and Trademark Office. Het logo wordt vandaag, woensdag 18 maart, officieel aangekondigd en is onderdeel van een geheel nieuwe huisstijl. Verwacht het logo ook veelvuldig te zien op aankomende OnePlus-telefoons zoals de binnenkort aan te kondigen OnePlus 8 en 8 Pro met 5G-ondersteuning.

Brand Visual Identity (VI)

Eerder schreef CEO Pete Lau nog een blogpost waarin hij aankondigde dat OnePlus aan een nieuwe huisstijl werkt. Deze nieuwe huisstijl, of Brand Visual Identity 'VI', zal woensdag 18 maart officieel uit de doeken worden gedaan. Het logo past in de recente trend van Flat Design maar door het gebrek aan kleur is hij wel minder opvallend en zelfs een tikkeltje saai.

Update Zojuist kondigde OnePlus zoals aangekondigd haar nieuwe huisstijl met het vernieuwde logo aan. In tegenstelling tot hier eerder geschreven is het logo dezelfde kleur rood als voorheen. Naast platter gebruikt OnePlus een nieuw lettertype dat beter leesbaar is. Verwacht naast het vertrouwde rood ook de kleuren geel, groen, magenta, cyaan en indigo als contrastkleuren. OnePlus zegt in totaal 7 maanden gewerkt te hebben aan haar nieuwe huisstijl.


Prijsvergelijker OnePlus 8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
128 GB Pink Refurbished
€ 196,99 € 200,98   Bekijk
bol.com Partner
128 GB Onyx Black
€ 450,00 € 450,00   Bekijk
Amazon
256 GB Interstellar Glow
€ 629,67 € 629,67   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de OnePlus 8


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel