Huawei maakt eenvoudige Y3 II en Y5 II officieel


Huawei heeft zonder daar al teveel aandacht aan te besteden de Y3 II en Y5 II officieel gemaakt. Beide toestellen staan sinds kort op de website. Het gaat in beide gevallen om relatief eenvoudig instappers.

De Huawei Y5 II is van het stel het grootst. Hij beschikt over een 5 inch HD-scherm. Huawei maakt zelfs gebruik van een IPS-paneel dus we verwachten een realistische kleurweergave met prima kijkhoeken. Er zouden twee uitvoeringen van de Y5 II in omloop zijn; één met alleen 3G en één met 4G. Bij het eerste model zit een MediaTek MT6582 onder de motorkap, bij de 4G-versie is de keuze gevallen op de MediaTek MT6735P. Beiden draaien op een snelheid van 1,3 GHz. Gelijk zijn verder de 8 megapixel camera, 2 megapixel selfiecam met flitser en 2.200 mAh batterij. Allemaal vrij instap, vooral als je bedenkt dat de Y5 II draait onder Android 5.1 Lollipop dat inmiddels al als vrij verouderd te boek staat.

Huawei Y5 II en Y3 II
De Huawei Y5 II links met rechts de Y3 II

Dan had Huawei ook nog de Y3 II voor ons in petto. Een toestel met een 4,5 inch scherm. De toegepaste resolutie is FWVGA wat neerkomt op 854 x 480 pixels. Ook hier zijn er twee uitvoeringen waarvan één met 4G. Huawei maakt hier dezelfde processorkeuze. Wel is de resolutie van de camera achterop lager om uit te komen op 5 megapixel. Ook hier vinden we Android 5.1 terug met daar bovenop Huawei's eigen EMUI-schil. Beide Huawei-toestellen zijn geschikt om twee simkaarten in te stoppen. De Huawei-website leert ons verder dat we zowel de Huawei Y3 II als de Y5 II in de kleuren Obsidian Black, Arctic White, Sand Gold, Rose Pink en Sky Blue mogen verwachten. Wanneer precies is nog onbekend. Ook weten we op dit moment nog niet hoeveel Huawei gaat vragen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel