Huawei Y5 II


Huawei Y5 II
Huawei Y5 II zwart achterkant
Huawei Y5 II blauw achterkant
Huawei Y5 II goudkleurig onderkant
Huawei Y5 II pink achterkant
Huawei Y5 II wit voorkant rechterzijkant
Huawei Y5 II wit gedraaid schuin
Huawei Y5 II wit gedraaid
Huawei Y5 II wit achterkant
Huawei Y5 II wit rechterzijkant
Beoordeling
Schrijf de allereerste beoordeling
Status
VerkrijgbaarWitZwart
Schermformaat
5,0 inch
Camera
8,0 megapixel

Pluspunten Huawei Y5 II

 • Keurige en lichtgevoelige camera voor deze prijs
 • Hoogwaardig en royaal HD-scherm
 • Selfiecamera met eigen flitser
 • Geschikt voor 2 simkaarten (Dual SIM)

Minpunten Huawei Y5 II

 • Uitgekomen met gedateerde Android-versie

Prijsvergelijker Huawei Y5 II
Tip: Gratis Huawei Y5 II met abonnement vanaf € 11,50 per maand
Maandelijks Eenmalig Looptijd Minuten Data    
T-Mobile € 13,00 € 0,00 24 mnd - -   Bekijk
Simyo € 39,00 € 46,00 12 mnd 1250 4000 MB   Bekijk
Ziggo € 9,00 € 97,00 1 mnd 75 300 MB 4G Bekijk
Telfort € 11,00 € 0,00 24 mnd 300 -   Bekijk
Vodafone € 12,50 € 0,00 24 mnd 150 -   Bekijk
KPN € 14,00 € 0,00 12 mnd 150 -   Bekijk
Ben € 6,50 € 0,00 24 mnd - 500 MB   Bekijk
hollandsnieuwe € 12,00 € 0,00 24 mnd 1000 1000 MB   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Huawei Y5 II met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
Simpel abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Huawei Y5 II in het kort

De naam Huawei Y5 II is niet zomaar gekozen, het is namelijk alweer de tweede Y5. Ditmaal richt Huawei zich op fotografie. Zo kent de hoofdcamera een hoge resolutiesensor en lichtgevoelige lens maar ook aan de selfie-generatie is gedacht.

Lichtgevoelige camera

Laten we bij het belangrijkste beginnen; de camera. Of eigenlijk camera's. Achterop zit een 8 megapixel camera wat vandaag de dag al heel gewoon is. Zelfs voor deze prijs. Toch heeft deze Huawei Y5 II een streepje voor op de rest dankzij z'n lichtgevoelige lens. Die kent namelijk een opvallend grote opening van f/2.0. Hierdoor kan er extra veel licht op de sensor vallen wat vooral 's avonds duidelijker foto's oplevert. Huawei snapt dat goede software ook belangrijk is en levert daarom ook een automatische verbeteringsfunctie mee. Die kiest zelf de belangrijkste instellingen, past hier en daar wat aan met het mooiste resultaat als gevolg. Voorop zit een 2 megapixel camera wat eigenlijk dan weer niet heel veel is. Dat wordt wel grotendeels goedgemaakt door de selfieflitser. Je kunt dus ook in het donker naar hartenlust zelfportretten maken.

Belangrijkste Huawei Y5 II specificaties

 • 2 Mpixel selfiecam met naar voren gerichte flitser
 • 8GB aan opslaggeheugen + geheugenkaartslot
 • Ondersteuning voor Dualsim
 • 8 megapixel camera met lichtgevoelige f/2.0 lens
 • Snel mobiel 4G-internet
 • Quad-core processor (MediaTek MT6735) op 1,3 GHz + 1 GB werkgeheugen
 • 5.0 inch IPS en HD-display

Hoogwaardig scherm, rappe krachtbron

Ook keurig van Huawei is dat ze gekozen hebben voor een 5 inch groot beeldscherm van het type IPS. Die techniek staat bekend om z'n natuurgetrouwe kleurweergave. Bovendien levert het goede kijkhoeken op en kun je het buitenshuis goed aflezen. Beelden worden snel weergegeven dankzij de toegepaste quadcore-processor op 1,3 GHz. Dat is meer dan voldoende rekenkracht om snel apps te kunnen starten zonder haperingen en onnodig wachten. Zelfs games kun je er zonder al teveel moeite mee spelen. Alleen de zwaardere games zullen het bij de Huawei Y5 II wat moeilijker hebben.

Huawei Y5 II wit gedraaid schuin

Niet de nieuwste Android

Eén minpuntje is dat Huawei ten tijde van het uitkomen van de Y5II gekozen heeft voor een al wat gedateerde Android-versie. Je kunt nog steeds ontzettend veel apps krijgen voor Android 5.1 Lollipop maar echt nieuw is het platform niet meer. Het valt ook nog maar te bezien of er een update naar Android 6.0 komt. Echt veel krijg je niet mee van die Android-versie en dat komt omdat Huawei ervoor kiest om haar eigen schil te tonen. Dat noemen ze EMUI en bij dit toestel is gekozen voor versie 3.1. Startschermen en menu's zien er net wat mooier uit en bovendien voegt Huawei de nodige extra functionaliteit toe. Denk bijvoorbeeld aan de Timeline-functie waarbij informatie en apps eenvoudig teruggevonden kan worden.

Huawei Y5 II prijzen

De Y5 II is beschikbaar bij de bekende providers maar is tevens los verkrijgbaar. Wij vonden al vanaf €99,95 een webshop. In combinatie met een abonnement behoort ook gewoon tot de mogelijkheden. Je hebt dan al een gratis Huawei Y5 II vanaf 6,50 euro per maand. Dat bedrag geldt wel voor een 2-jarig abonnement. Ga je liever voor een kortere looptijd klik dan door naar deze abonnementspagina. Daar kan je in het zoekfilter links bovenaan filteren op looptijd. Op die pagina kun je ook abonnementen zoeken met een bepaald aantal sms’jes, minuten en natuurlijk data. Daar vind je ook zoekfilters zoals internetsnelheid en een eventueel maximaal maandbedrag. De Huawei Y5 II is verkrijgbaar in de modellen wit (White) en zwart (Black). Er is alleen een variant met 8 GB aan opslagruimte verkrijgbaar. Mocht dat toch echt te weinig zijn dan kun je zelf altijd nog een geheugenkaart bijplaatsen.


Concurrenten van de Huawei Y5 II

Vergelijk de Huawei Y5 II met deze producten


Praat mee over de Huawei Y5 II