Samsung kondigt langverwachte Galaxy S4 aan

· 18 reacties


Samsung heeft tijdens een speciaal Unpacked-event in New York haar nieuwe vlaggenschip voor 2013 aangekondigd; de langverwachte Galaxy S4. Lukte het Samsung vorig jaar nog om alles over de volgende Galaxy geheim te houden, dit jaar was alles anders.

Zo was dit jaar vrijwel alles over de Galaxy S4 vooraf al uitgelekt. Wat dat betreft deed de marketingmachine van Samsung beter z'n werk; het bouwde de spanning voorafgaand aan het Unpacked-event flink op. En zoals dat gaat willen de verwachtingen dan wel eens te hoog gespannen zijn.

Samsung Galaxy S4
De Samsung Galaxy S4

Of dat voor deze Samsung Galaxy S4 ook geldt moet blijken. Voor ons als pers waren er in ieder geval weinig verrassingen. Dat zal alle toekomstige kopers van een S4 waarschijnlijk een zorg zijn.

Nieuw scherm

Grootste trekpleister is het geheel vernieuwde scherm; 5 inch groot en voorzien van een Full HD-resolutie. Door een techniek wat Samsung 'Adapt Display' noemt worden instellingen als brightness automatisch aangepast wat de batterij een besparing moet opleveren.

Samsung Galaxy S4 screen

1,6 GHz Octacore-processor

Een ander 'Unique Selling Point' moet de eigen Exynos 5 octa processor zijn die bestaat uit niet minder dan acht cores. Vier krachtige ARM Cortex-A15 vergezeld door vier energiezuinige Cortex-A7 die bijspringen als er weinig te doen is. We kennen dit principe als big.LITTLE en het moet voor een nog langere batterijduur zorgen. Toch zal niet deze versie naar Nederland komen, de reden is omdat 4G (LTE) ontbreekt in deze versie. Samsung brengt hier dus de 4G-versie uit die is uitgerust met een 1,9 GHz quadcore processor.

13 megapixel camera met nieuwe functies

Dan is daar nog de 13 megapixel camera met handige features als Dual Camera waarmee je jezelf ook kunt opnemen via de 2 megapixel front camera. Bovendien kun je bij een foto ook een korte soundclip opnemen. Samsung noemt het Sound & Shot. Ook TouchWiz heeft een upgrade gekregen en kent nieuwe functies zoals Smart Scroll en Smart Pause.

Samsung Galaxy S4 dual camera

Beide functies lekten voorafgaand al uit en stellen je in staat om door hoofdbewegingen te scrollen en video's te pauzeren als niet naar het scherm gekeken wordt. Nog niet bekend was S Translator dat een realtime vertaal-app is en een speciale Drive-modus in S Voice. Verder is daar 'Air View' en de beveiligde Knox-software.

Samsung claimt dat de Galaxy S4 vanaf eind april in de winkel zal liggen. De keuze bestaat uit twee kleurcombinaties; Black Mist en White Frost. Ook zul je een keuze moeten maken uit een 16, 32 of 64 GB uitvoering. De Galaxy S4 zal het opnemen tegen onder andere de HTC One en Sony Xperia Z. Ben jij al uit wat jouw nieuwe mobiel zal zijn? Laat het ons hieronder in de comments weten!


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S4 i9505
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Black
€ 184,66 € 184,66   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S4 i9505


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S4 i9500

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S4 i9500


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel