Apple kondigt “nieuwe iPad” aan


Apple heeft tijdens een speciale keynote de nieuwe iPad aangekondigd, de opvolger van de iPad 2. Apple voldeed al alle verwachten met het Retina-display, quadcore graphics en de verbeterde camera. Maar er is meer.

Het mag duidelijk zijn dat de iPad Apple geen windeieren heeft gelegd. Het was Apple er daarom ook aan gelegen om niet alleen een gedegen opvolger neer te zetten, maar ook een geduchte concurrent. Inmiddels bezitten veel PC-bouwers, alsmede enkele telefoonfabrikanten, een eigen tablet.

New Apple iPad
De nieuwe iPad

En Apple lijkt aan alle verwachtingen te hebben voldaan met deze nieuwe iPad. Niet alleen bezit het beeldscherm over 2x zoveel pixels dankzij het Retina-display ook krijgt de nieuwe iPad een quadcore grafische processor mee en Siri-achtige dictatiemogelijkheden.

Retina

Het Retina beeldscherm van de nieuwe iPad heeft een nog hogere resolutie, maar liefst 264 pixels per inch, waardoor foto's en tekst er nog beter uit komt te zien. De PPI valt weliswaar lager uit dan de iPhone 4S, maar omdat je een tablet doorgaans verder van je vandaag houdt valt dat niet op. Naast meer pixels beschikt de nieuwe Apple iPad ook over een hogere kleurverzadiging, tot maar liefst 40%.

New Apple iPad Retina display
2x zoveel detail dankzij het Retina-display

Quadcore

Kloppend hart van de nieuwe iPad is de A5X processor die ondanks andere geruchten toch dualcore is. De grafische processor (de GPU) daarentegen is wel quadcore. Volgens Apple is de A5X processor daardoor liefst 4x krachtiger dan de Tegra 3 van Nvidia die we terugvinden in bijvoorbeeld de HTC One X.

New Apple iPad A5x processor
Nieuwe A5X processor

5 megapixel camera

De camera heeft een megapixel-bumb gekregen naar 5 megapixel en komt nu qua optics overeen met die op de iPhone 4S. Zo is er 1080p video-opnamemogelijkheden voor wat Apple noemt de iSight-camera. Tevens herkent de camera gezichten, is er autofocus aan boord en doet de iPad aan videostabilisatie. Allemaal erg handig.

New Apple iPad with 5 megapixel camera

4G

Bovendien bleken de geruchten waar over een 4G-versie waar. Leuk allemaal natuurlijk dat LTE maar sinds we er hier in Nederland nog geen landelijk dekkend netwerk van hebben hebben we daar voorlopig niets aan. Nederland krijgt dus de 3G-variant waar overigens ook helemaal niets mis mee is.

New Apple iPad 3 shipping dates

De nieuwe iPad krijgt hetzelfde prijskaartje mee als z'n voorganger en ligt al vanaf 23 maart in de winkel. Dat wordt kamperen dus voor de nieuwe Apple Store in Amsterdam. Er is naast een 16 en 32 ook een 64 GB versie en de nieuwe iPad is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Fotos: Engadget


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel