Nieuwe iPad krijgt lovende kritieken


Nadat Apple gisteravond de nieuwe iPad aankondigde heeft de wereldpers inmiddels tijd gehad te spelen met de nieuwe tablet uit Cupertino. Over het algemeen wordt de nieuwe iPad goed ontvangen. Wij sommen de opvallendste uitspraken op.

The Verge benadrukt dat de CPU nog steeds dualcore is en dat de grafische processor (de GPU) daarentegen wel quadcore is geworden. Logisch als je bedenkt dat het 2x zoveel pixels moet aansturen dan voorheen. Juist over dit Retina-display zijn vrijwel alle blog het over eens. Een geweldig beeldscherm met een ongeëvenaarde resolutie.

New Apple iPad Retina display

Engadget meldt dat ondanks dat de nieuwe iPad iets dikker is geworden dit niet direct opvalt. Daarnaast lijken veel iPad 2 accessoires zoals de Smart Cover ook op deze nieuwe iPad gewoon te werken. En doordat Apple nog steeds dezelfde 30 pins connector gebruikt zullen veel reeds aangeschafte kabels gewoon blijven werken.

New Apple iPad profile

CNet raadt eerste generatie iPad-bezitters vooral aan de overstap naar de nieuwe iPad te maken. Voor iPad 2-eigenaren ligt dat wat ingewikkelder. Amerikanen hebben naast het verbeterde scherm ook nog de aanwezigheid van 4G LTE wat ze over de streep zou kunnen trekken, hier gaat dat niet op. Maar als we de eerste hands-ons lezen dan is juist dat scherm al reden genoeg om een nieuwe iPad aan te schaffen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel