Nieuw: iPhoto op de iPad


Een van de belangrijkste software-matige vernieuwingen die Apple gisteravond tijdens het evenement in San Francisco liet zien, is iPhoto voor de iPad, iPhone en en iPod Touch.

Het fotobewerkingsprogramma komt het best tot z’n recht op de iPad, en is voor een paar euro verkrijgbaar in de App Store. iPhoto was als onderdeel van het iLife-pakket al langere tijd beschikbaar op de Mac.

In een aantal video hands-on’s die online zijn verschenen is te zien hoe de nieuwe app op de tablet van Apple werkt. De meeste functies van de desktop-versie zijn ook op de tablet terug te vinden. Zo heb je een heel arsenaal aan opties om een afbeelding te verbeteren. Ook kun je zogenaamde ‘journals’ maken, een soort digitale foto-albums die je kunt doorsturen aan familie.

iPhoto is geïntegreerd met Photo Stream, de foto-afdeling van iCloud. Het moet daardoor makkelijker zijn om je foto’s tussen meerdere apparaten te delen. Met photo-beaming wordt het daarnaast mogelijk om snel foto’s uit te wisselen tussen twee iOS-apparaten. iPhoto is per direct beschikbaar. De software werkt niet op de eerste generatie iPad.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel