Nokia brengt VoIP versie van 6300 uit


Vandaag kondigt het Finse Nokia een nieuw toestel aan waarmee het mogelijk is om Voice over IP gesprekken te voeren, ook wel bekend als VoIP. De Nokia 6300i speelt hiermee handig in op een nieuwe trend. Zeg maar dag tegen die hoge telefoonrekening.

Met Voice over Internet Protocol (VoIP) is het mogelijk om telefoongesprekken via het internet te voeren. Vergelijkbaar met het bekende Skype voor op de thuiscomputer. Hiermee speelt Nokia in op deze groeiende trend; bellen via internet.

Het was voorheen alleen met de smartphones van Nokia mogelijk om VoIP gesprekken te voeren. Nu is het ook mogelijk voor de eenvoudiger telefoons van de Finse fabrikant. Met de 6300i biedt Nokia een reguliere telefoon met VoIP functionaliteit. De 6300i is hiermee een goedkope en interessante oplossing voor de hoge telefoonrekening.

Nokia brengt VoIP versie van 6300 uit
Bellen via internet dankzij de 6300i

Met de Nokia 6300i is het mogelijk om tot twee duizend VoIP-, telefoon- en mobiele nummers op te slaan. Het toestel geeft daarnaast aan of het via VoIP of het GSM netwerk verbonden is. Wel is het uithoudingsvermogen lager wanneer via VoIP gesprekken worden gevoerd. Zo houdt de 6300i het bellend net geen 3 uur vol. Bel je via het GSM netwerk dan is dit toch een goed half uur langer. Maar het echte verschil zit hem in de standbytijd; met de WLAN aan ongeveer vier dagen tegen 14 dagen via GSM.

In de doos wordt daarnaast een MicroSD geheugenkaart meegeleverd van 512 MB groot. Het toestel slikt overigens kaarten tot 4 GB dus die 512 MB is dan wel wat mager. Het toestel wordt in het tweede kwartaal van dit jaar verwacht tegen een losse verkoopprijs van 175 euro.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel