Nokia 1600 best verkochte mobiel van 2007


Gisteravond heeft Nokia tijdens het Telecom Gala de Mobile of the Year Award in de categorie ‘best verkochte mobiele telefoon’ in ontvangst mogen nemen. De Nokia 1600 is hier gehuldigd als de best verkochte mobiele telefoon van Nederland vorig jaar

Het event, georganiseerd door telecommagazine Connexie, werd gehouden in Theater ’t Spant te Bussum. Vorig jaar ontving Nokia deze award ook al, toen voor de Nokia 6230i.

Nokia 1600 best verkochte mobiel van 2007
Nokia 1600 best verkochte mobiel van 2007

Het resultaat van de categorie 'best verkochte mobiele telefoon' is gebaseerd op de jaarcijfers van het onderzoeksbureau GfK Benelux Marketing Services te Amstelveen en geldt als een van de meest betrouwbare bronnen voor winkelverkopen. “We zijn zeer verheugd dat de Nokia 1600 de best verkochte 'pre-paid' telefoon van 2007 was en tegelijkertijd de best verkochte mobiele telefoon in het algemeen.

Meest verkochte post-paid telefoon
Daarnaast was de N73 Multimedia Computer het best verkochte 'post-paid' product over het jaar 2007”, aldus Emile Baak, Algemeen Directeur Nokia Benelux. “De N73 heeft zich door gebruiksgemak, kwaliteit en functionaliteit duidelijk onderscheiden van de andere postpaid producten en is daarmee de eerste smartphone die deze positie heeft weten te bereiken."

Nokia N73 best verkochte post-paid telefoon van 2007
Nokia N73 best verkochte post-paid telefoon van 2007

Maandag nog kwam de Nokia N73 negatief in het nieuws toen bleek dat er ook veel klachten binnenkomen over deze telefoon. TROS Radar besteedde een uitzending aandacht aan deze klachten die veelal over de traagheid gingen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel