Firmware Update Friday - Week 10 2012


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Apple iPhone 4S, de iPhone 4 en iPhone 3G S, HTC Sensation, Sensation XE, Nokia Lumia 800 en tot slot ook de Nokia N9.

Apple iPhone 4S, 4 en 3GS - iOS 5.1

Apple heeft bij de introductie van de nieuwe iPad een nieuwe versie van iOS geïntroduceerd. Voor de iPhone 4S, iPhone 4 en iPhone 3GS is in de nieuwe versie een probleem met het wegvallen van het geluid bij gesprekken opgelost. Daarnaast is het lockscreen gewijzigd. Je ziet daar nu altijd de camera-knop, om snel foto’s te kunnen maken. De update wordt over-the-air naar je telefoon gepusht.

HTC Sensation en Sensation XE - Android Ice Cream Sandwich

HTC is begonnen met het uitrollen van de nieuwste versie van Android naar de Sensation en de Sensation XE. Helaas zijn alleen enkele omringende Europese landen aan de beurt, maar het zijn wel tekenen dat het niet lang meer op zich laat wachten. De update brengt je geliefde HTC naar Android 4.0.3 en Sense naar versie 3.6.

Er was ook nog even sprake dat Samsungs vlaggenschip de Galaxy S II komend weekend ICS zou krijgen maar dat bericht werd niet veel later door Samsung tegengesproken.

Nokia Lumia 800 - 1600.2487.8107.12070

Nokia komt met een update voor de Lumia 800. De update moet de batterijduur verbeteren, zorgt voor een betere bas bij audiobestanden. De soft-keys van het toestel lichten nu ook op als je de helderheid laag hebt staan. Ook worden problemen met plotseling stoppen van calls en het rebooten van het toestel verholpen. Je telefoon meldt het zelf als de update er is. Die kun je dan binnen halen via de Zune-software.

Nokia N9 - PR1.2

Nokia brengt een update voor de N9, PR 1.2. Het eerste MeeGo-toestel van het Finse merkt krijgt daarmee een aantal verbeteringen. Kopieëren en plakken, een zeer handige feature, en videobellen behoren vanaf deze release tot de mogelijkheden van het OS dat voor de komst van Windows Phone de beste kaarten had om op nieuwe topmodellen van Nokia te draaien.

Blijf up to date en tot volgende week, voor een nieuwe firmware update friday!


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel