Nog aan te kondigen Healthbook-app moet van iPhone fitness-tracker maken


Apple zou samen met de volgende versie van iOS een nieuwe app introduceren genaamd Healthbook. Deze app moet een verzameling worden van gegevens over iemands hartslag, bloeddruk en dagelijkse activiteiten.

Apple lijkt hiermee flink in te willen zetten op fitness-achtige toepassingen. Voorlopig lijkt het erop dat de Healtbook-app alleen data verzamelt en weergeeft. Waarmee deze data wordt verzamelt blijft nog onduidelijk. Hiervoor zou een nieuwe productcategorie geïntroduceerd kunnen worden maar wellicht werkt de app ook samen met bestaande accessoires.

Healthbook intro

De app lijkt qua uiterlijk en werking op de Passbook-applicatie. Er zijn verschillende kaarten voor onder meer bloedonderzoek, hartslag, hydratatie, bloeddruk, activiteiten, voeding en bloedsuiker. Apple heeft diverse nieuwe medewerkers aangenomen die gespecialiseerd zijn in enkele van de hier genoemde onderwerpen. Voorbeelden zijn fitness-expert Jay Blahnik en Dr. Michael O’Reilly die ondermeer gespecialiseerd is in onderzoek in pulsoximeters waarmee de hoeveelheid zuurstof in het bloed gemeten kan worden.

Healthbook cards

Het lijkt voor de hand te liggen dat de Healtbook-app samenwerkt met externe accessoires en dus niet louter op de iPhone draait. Hier is een mogelijkheid voor een iWatch die dan voorzien zou moeten zijn met diverse sensoren waaronder een hartslagmeter. Ook de Galaxy S5 van Samsung beschikt over een hartslagmonitor.

Bron: 9to5mac.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel