Samsung Gear Fit als metgezel van Galaxy S5 aangekondigd


Samen met de Galaxy S5 heeft Samsung de Gear Fit aangekondigd. Een smartwatch met een gebogen Super AMOLED-beeldscherm die de eerder aangekondigde Gear 2 en Gear 2 Neo aanvult.

De Gear Fit is een zogenaamde 'wearable' die dankzij de ingebouwde 210 mAh batterij tussen de 3 en 4 dagen meegaat. Het is bovendien de eerste met een 1,84 inch gebogen Super AMOLED-beeldscherm dat gebruikmaakt van een resolutie van 432 bij 128 pixels. Naast een fitness band houdt de Fit je ook op de hoogte van inkomende oproepen, e-mails, sms'jes en notificaties van apps van derden. Het bandje van de Gear Fit is te verwisselen zodat je hem geheel kunt personaliseren.

Samsung Gear Fit
De Samsung Gear Fit

Binnenin zit verder een hartslagmonitor zodat je tijdens het bewegen of sporten je hartslag in de gaten kunt houden. Samsung heeft hier overigens nog niet echte toepassingen voor gedemonstreerd. Net als de Gear 2 en Gear 2 Neo heeft de Gear Fit niet het predicaat 'Galaxy'. Dat betekent dat het apparaat niet draait onder Android maar onder het Tizen besturingssysteem. Tizen is een samenwerkingsverband tussen onder andere Samsung en Intel. De Gear Fit is onder andere compatible met de eerder aangekondigde Galaxy S5.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel