Samsung kondigt smartwatch Gear 2 aan met Tizen OS


Samsung heeft haar tweede generatie smartwatches aangekondigd; de Gear 2. De serienaam Galaxy is verdwenen en dat betekent dat het apparaat niet onder Android draait zoals z'n voorganger maar onder het eigen Tizen.

Dat heeft een reden. Volgens Samsung houdt de Gear 2 het daardoor langer uit dan z'n voorganger, al noemt het bedrijf geen standbytijden. Ook qua uiterlijk is er het nodige veranderd. Zo is de camera niet in het bandje verwerkt, maar zit hij aan het horloge zelf vast. Ook is er een knop gekomen.

Samsung Gear and Gear neo
De Gear 2 en Gear 2 Neo

Verder is nieuw een infrarood-zender zodat je er ook je TV mee kunt bedienen. Interessant is ook dat er een hartslagmonitor is ingebouwd. Welke toepassingen dit allemaal biedt is nog onduidelijk. Uiteraard gebruik je een Gear 2 in combinatie met een compatible Galaxy-telefoon. Vermoedelijk zal de Galaxy S5 één van de tientallen telefoons zijn die hiervoor geschikt is. De Gear 2 komt uit in de kleuren Charcoal Black, Gold Brown en Wild Orange terwijl je voor de Gear 2 Neo kunt kiezen uit Charcoal Black, Mocha Grey en Wild Orange. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel