OnePlus en Hasselblad kondigen 23 maart de OnePlus 9 Serie aan


OnePlus heeft een video verstuurd waarin het zegt samen op 23 maart 2021 de OnePlus 9 aan te kondigen. Dat doet het niet alleen maar samen met Hasselblad. Het gerucht ging al eerder dat Hasselblad haar naam aan de OnePlus 9 zou verbinden.

In de video, genaamd 'Lunarland', is een hoofdrol weggelegd voor de maan. Dat is niet gek gelet op de samenwerking met Hasselblad. Het was een Hasselblad-camera die meeging tijdens de eerste maanlanding. De OnePlus 9 krijgt echter geen Hasselblad-camera maar het bedrijf werkt wel mee aan de camera.

Het gaat dus niet louter om een naamverbintenis. OnePlus gebruikt een aangepaste Sony IMX789-sensor waarvoor Hasselblad de kalibratie verzorgt heeft. Ook is er een speciale Hasselblad Pro Mode waar de gebruiker veel instellingen zelf kan doen. Deze modus kan zelfs beelden opslaan in 12-bit RAW voor nog meer nabewerking.

Live stream

OnePlus streamt de onthulling van de OnePlus 9 op 23 maart 2021 om 10:00 AM EDT, 2:00 PM GMT en 7:30 PM IST. Het noemt expliciet de OnePlus 9 Series 5G dus het gaat niet alleen om de OnePlus 9 maar ook meer toestellen. Er gaan geruchten dat er nog 2 modellen worden aangekondigd; een uitgebreide 9 Pro en een instap '9 Lite' of '9R'.

Ontvang een e-mail wanneer de 9 verkrijgbaar is


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel