HTC One M9 eind maart “breed verkrijgbaar”


HTC Nederland maakt vandaag bekend dat de One M9, het nieuwe vlaggenschip, vanaf eind deze maand volop verkrijgbaar zal zijn. Consumenten met een pre-order zijn als eerste aan de beurt en het toestel kan nu al bekeken worden bij diverse verkooppunten.

HTC kondigde de One M9 voorafgaand aan het Mobile World Congress aan in Barcelona. Het toestel krijgt een nieuwe 20 megapixel camera, surround sound van Dolby en een meer verfijnde behuizing. Mensen die geïnteresseerd zijn in de HTC One M9 kunnen hem vandaag al uitproberen bij een filiaal van Belcompany. Ook 12 Vodafone-winkels hebben een exemplaar waar je mee kunt spelen, waaronder in Amstelveen, Rotterdam, Haarlem en Utrecht.

HTC One M9 hands-on
Nog even en dan kun jij ook een One M9 in handen hebben

Wie alvast een pre-order heeft geplaatst ontvangt volgens HTC het toestel op 27 maart. De dag daarop ligt het toestel bij Vodafone en Belcompany in de winkels. Overige aanbieders volgen op 31 maart waarna het toestel dus vrijwel overal verkrijgbaar zal zijn. HTC's nieuwste topmodel zou eigenlijk al op 16 maart in thuisland Taiwan in de winkels moeten liggen, maar die deadline werd vanwege een softwarebug niet gehaald.

Oververhitting One M9

Een test van Tweakers wees uit dat de temperatuur van het toestel tijdens een specifieke benchmark kan oplopen tot 55 graden. Hiermee worden eerdere zorgen gevoed dat de Snapdragon 810-processor tijdens zware belasting erg heet kan worden. Exact de reden waarom Samsung voor de Galaxy S6 gekozen heeft voor een eigen Exynos-chip. HTC reageerde door te stellen dat de software voor de M9 nog niet definitief is. Met nog slechts een paar dagen te gaan mag HTC dus wel haast maken.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel