Jolla demonstreert 8 inch tablet met Sailfish OS 2.0


Ook het Finse Jolla was afgereisd naar het Mobile World Congress in Barcelona en ze kwamen niet met lege handen. Ze gaven een demonstratie van de allereerste crowdsourcede tablet draaiende onder het vernieuwde Sailfish-besturingssysteem.

Jolla riep eind vorig jaar de hulp van het publiek in om de 8 inch grote tablet tot stand te laten komen. Alhoewel de tablet nog niet af is gaf het bedrijf toch een presentatie. Dat was dan ook meer om te laten zien hoever het Sailfish OS 2.0 besturingssysteem gevorderd is. Er zijn wat gestures bijgekomen al hebben die wel tot doel om één en ander te vereenvoudigen.

Jolla tablet running Sailfish OS 2.0
Jolla tablet met Sailfish OS 2.0

De topman van Jolla ziet graag dat gebruikers van Android zich realiseren dat dat besturingssysteem ontwikkeld is om je data te verzamelen. Dat wordt dan weer door Google gebruikt om profielen mee te maken waar adverteerders gerichter op kunnen adverteren. Jolla belooft dat niet te doen. Zij beloven dat ze je data niet verzamelen en doorverkopen. We zullen ze op hun blauwe ogen moeten geloven. Feit is wel dat je met enige moeite Android-apps kunt draaien op Sailfish. Jolla zegt nog even nodig te hebben om de tablet af te maken. Ook aan het Sailfish OS wordt nog verder gesleuteld.

Via: @MarcDillonDotFi


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel