Nieuwe Microsoft Surface 3 draait volledige versie van Windows


Microsoft heeft de Surface 3 uitgebracht. Het scherm meet een iets groter 10,8 inch en krijgt daardoor een iets hogere resolutie. Grootste voordeel is echter dat het beperkte Windows RT is ingeruild voor een volledige versie van Windows.

Microsoft's tablets kon je voorheen verdelen in twee categoriën; de reguliere Surface en de Surface Pro. Die laatste draaide de volledige versie van Windows terwijl de eerste het moest doen met de uitgeklede Windows RT-variant. Dat is met de introductie van de nieuwe Surface 3 verleden tijd. Hierdoor kun je iedere Windows-app draaien die je maar kunt bedenken.

Microsoft Surface 3
Microsoft Surface 3

Gevolg is wel dat Microsoft een flink krachtiger processor moest toepassen om met Windows 8.1 om te kunnen gaan. Binnenin is daarom ruimte gemaakt voor een Intel Atom-processor. Ook nieuw is de ondersteuning voor pen-invoer. De drukgevoelige pennen die al langer bekend zijn voor Surface Pro-gebruikers werken nu ook op de Surface 3. Microsoft hoopt de Surface 3 vanaf mei in de winkels te krijgen. Prijzen in euro's zijn nog niet bekend, de dollar-prijs wel; 499 dollar. Microsoft geeft ditmaal alleen een Type Cover-toetsenbord uit voor de Surface 3, een Touch Cover-variant ontbreekt.Praat mee over dit artikel