Sony brengt dunne en lichte Xperia Z4 Tablet uit


Sony heeft een geduchte concurrent uitgebracht voor de iPad Air 2 van Apple. De nieuwe Xperia Z4 Tablet is nog geen 400 gram licht en met iets meer dan 6 millimeter ook niet echt dik. Ondanks dat zit de tablet wel vol met high-end snufjes.

Sony kondigt de Xperia Z4 Tablet aan als 's wereld dunste en lichtste tablet ooit. Gelogen is het niet maar de iPad Air 2 is wel even dun. Dat is meteen ook z'n grootste concurrent. Toch beschikt de Z4 Tablet over meer scherm (10,1 inch), meer pixels (2K) en natuurlijk een waterdichte behuizing. Wel is de batterij wat kleiner al belooft Sony een accuduur die lang genoeg is om 17 uur video mee af te spelen.

Sony Xperia Z4 Tablet

Sony heeft de Xperia Z4 Tablet opgebouwd uit hoogwaardige materialen zoals aluminium en mineraalglas. Binnenin staat een Qualcomm Snapdragon 810 tot je beschikking om apps of games soepel te laten draaien. Het is Qualcomm's meest recente processor en tevens de meest krachtigste in het assortiment. Aan de voorzijde van het apparaat zijn twee speakers bevestigd zodat je van stereo geluid kunt genieten. Sony brengt de tablet uit in een 4G en een WiFi-variant. Bedragen noemde Sony niet.

Meegeleverd toetsenbord

De Sony Xperia Z4 Tablet komt met een bluetooth toetsenbord; de BKB50. Hierin kun je de tablet zetten zodat je een soort laptop krijgt. Je kunt zelf de hoek kiezen tot maximaal 130 graden. Het toetsenbord heeft een geïntegreerd touchpad. Je legt verbinding met het toetsenbord dankzij Bluetooth en de eerste koppeling wordt via NFC gelegd.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel