Vijf voorspellingen voor de Galaxy S4

· 2 reacties


Vijf voorspellingen voor de Galaxy S4

In de nacht van 14 op 15 maart kondigt Samsung haar nieuwe Galaxy S4 aan. Het nieuwste vlaggenschip van Samsung zal ongetwijfeld vele records gaan breken. Wij sommen de 5 meest gehoorde voorspellingen voor je op.

1. Plastic, plastic en nog meer plastic

Verwacht geen radicaal nieuw uiterlijk. Verwacht vooral geen metalen behuizing. De nieuwe Galaxy S4 zal vermoedelijk net als de S3 uit plastic bestaan, veel plastic. Samsung heeft het ook al toegegeven, plastic telefoons zijn makkelijker en sneller te maken. En vooral omdat Samsung in korte tijd veel exemplaren moet maken is plastic de uitgesproken keuze.

2. Octacore-processor

De drijvende kracht van de Galaxy S4 zal z'n processor zijn. Naar verluidt een door Samsung zelf gemaakte Exynos 5 octa die uit niet minder dan acht cores bestaat. Een primeur voor mobiele telefoons. Nadeel van de soc is het ontbreken van LTE-ondersteuning. Er zal wel een 4G-variant komen maar die krijgt vermoedelijk dan een processor van de concurrentie. Een octacore-processor klinkt natuurlijk leuk, maar we weten nog helemaal niet hoe hij zich houdt tegen bijvoorbeeld de Qualcomm Snapdragon 600 of 800. Afwachten hoe de S4 presteert dus.

3. Green PHOLED-beeldscherm

Samsung heeft lange tijd grote moeite gehad om een hoge resolutie AMOLED-scherm te maken. De Galaxy S3 heeft daarom de inferieure Pentile-indeling gekregen. Maar ze zijn er eindelijk uit en het resultaat is een Green PHOLED-display dat in plaats van fluorescerende diodes gebruik maakt van fosforescerende. Resultaat is een enorme energiebesparing, soms wel tot 30 procent. Net als bij andere beeldscherm zijn er rode, groene en blauwe subpixels. Nadeel van PHOLED is dat de blauwe subpixels significant minder lang meegaan. Samsung grijpt daarom terug naar de 'reguliere' fluorescerende variant voor de blauwe subpixels om toch een normale levensduur te krijgen. We zijn erg benieuwd naar het resultaat en de kwaliteit maar het moet volgens insiders erg goed zijn.

4. Méér RAM, méér inches, méér megapixels

Het uiterlijk van de Galaxy S4 mag dan nagenoeg ongewijzigd zijn, onder de motorkap geldt dat niet. Vermoed wordt dat het RAM-geheugen verdubbeld is naar 2 GB, het scherm is uitgerekt naar 4,99 inch en de camerasensor zal vermoedelijk 13 megapixel groot zijn. Verwacht dat alles aan de nieuwe S4 'méér' zal zijn.

5. Oogbesturing

De Galaxy S3 moest met zaken als 'Smart Stay' al erg 'slim' en 'natuurlijk' zijn. Verwacht voor de Galaxy S4 dat Samsung daar nog een schepje bovenop doet. Volgens geruchten beschikt de Galaxy S4 over oog- en hoofdbesturing. Het toestel houdt je ogen en hoofd in de gaten en je kunt straks scrollen door een webpagina door met je hoofd te bewegen. En als je je ogen afwend van het scherm dan pauzeert de video die dan draait. Allemaal functies die het apparaat nét even slimmer moet maken dan de concurrentie.

Datum waarop dit allemaal werkelijkheid wordt of juist wordt ontkracht? 14 maart kondigt Samsung de Galaxy S4 aan in New York. Dat gebeurt om 19:00 lokale tijd. Het is hier dan inmiddels 15 maart. Wij houden je zoals gebruikelijk op de hoogte!


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S4 i9500

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S4 i9500


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S III i9300

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S III i9300


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel