KPN trekt stekker uit MobielTV

· 1 reactie


Per 1 juni zal KPN stoppen met DVB-H, ook wel bekend als MobielTV. Door het uitblijven van nieuwe geschikte telefoons en de opmars van mobiel internet wordt de stekker getrokken uit de dienst waarmee je onderweg TV kunt kijken.

Wie het persbericht van KPN goed leest ziet dat de groene telecomreus de vinger vooral wijst naar fabrikanten van mobiele telefoons. Doordat zij niet met nieuwe toestellen op de proppen kwam zag KPN het aantal klanten afnemen van 40.000 op z'n hoogtepunt naar 20.000 nu. Het "nieuwste" toestel wat de DVB-H-techniek ondersteund is alweer uit 2009.

MobielTV op de Samsung P960
MobielTV op de Samsung P960

KPN introduceerde de dienst in mei 2008 samen met drie daarvoor geschikte telefoons. Echt hard ging het daarna niet met MobielTV. Niet dat mensen niet onderweg TV willen kijken, alleen niet via DVB-H. Televisie wordt tegenwoordig veelal on-demand via Internet opgevraagd. Consumenten die wel van MobielTV gebruik maakten deden dat trouwens gemiddeld 9 minuten per dag. Helaas zullen zij dus een ander tijdverdrijf moeten vinden, al hebben ze daar tot 1 juni 2011 nog de tijd voor. Vanaf die datum houdt de dienst op te bestaan. Bestaande klanten worden per brief geïnformeerd. De vrijgekomen frequenties worden ingezet voor Digitenne.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel