Directeur Acer stapt op


De CEO van Acer, Gianfranco Lanci, stapt op. Hij is het niet eens met de visie op de koers van het bedrijf die de raad van bestuur heeft, en stapt dus op. Franci was sinds 2008 CEO van het Taiwanese bedrijf.

Onder leiding van Franci maakte Acer een aantal mooie jaren mee, maar de laatste periode presteerde het bedrijf matig. Belangrijke oorzaak daarvan is dat Acer voor een groot deel afhankelijk is van de PC-markt. Juist die markt heeft het de laatste tijd zwaar. Er is weinig marge te halen op computers en notebooks. Andere bedrijven lossen dat op door in te zetten op de smartphone- en tabletmarkt, waar wel geld te verdienen is. Acer deed dat onvoldoende, met zwakke prestaties als gevolg.

Mobiele markt

De raad van bestuur van Acer en oprichter Stan Shih willen dat Acer zich meer op de mobiele markt stort, en daar net zo'n groot marktaandeel als op de PC-markt haalt. Tot op heden lukte dat niet. Franci wil zich juist op het verkopen van computers richten, en kiest er dus, min of meer gedwongen, voor om te vertrekken.

Bron: Channel.hexus.netPraat mee over dit artikel