29 mei introductie MobielTV


KPN en Samsung introduceren donderdag 29 mei mobiele televisie via het DVB-H netwerk, oftewel MobielTV. Nog voor de start van het EK voetbal in Zwitserland en Oostenrijk moet MobielTV live gaan via met de Samsung P960.

KPN had al tijdens de presentatie van hun kwartaalcijfers aangekondigd dat mobiele televisie in juni uitgerold zou worden. Net op tijd voor het EK voetbal dat dit in Zwitserland en Oostenrijk gespeeld gaat worden. Oranjefans die dan niet voor de buis zitten maar toch de beschikking hebben over een DVB-H toestel kunnen hun favoriete spelers toch toejuichen.

29 mei introductie MobielTV
Eindelijk TV via je mobiel

10 zenders
In het begin zal MobielTV bestaan uit zo'n tien zenders, waaronder er in ieder geval één gereserveerd is voor het gratis dagblad DAG. Overigens zal niet alleen het EK voetbal een extra impuls moeten geven aan MobielTV, ook de Olympische Spelen welke dit jaar in China plaatsvinden moet zorgen voor extra klanten.

DVB-H
De techniek achter MobielTV is DVB-H. Samsung zal de 29e vermoedelijk de P960 hiervoor speciaal aankondigen. Dit toestel is geschikt voor de DVB-H signalen. Ook Nokia heeft met de N77 een dergelijk toestel in het assortiment. Of deze tegen die tijd ook verkrijgbaar is, is nog niet bekend maar wel erg aannemelijk.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel