Nokia gaat over naar 5 megapixel chips van Samsung


Nokia gaat voor haar eenvoudiger en standaard toestellen over naar 5 megapixel CMOS chips van Samsung. Voorheen waren deze chips van STMicroelectronics afkomstig die daarmee een belangrijke klant verliest.

Nokia gaat in toekomstige modellen gebruik maken van 5 megapixel CMOS sensoren die door Samsung Electronics ontwikkeld zijn. Zo schrijft DigiTimes op haar website.

Momenteel maakt het bedrijf nog gebruik van CMOS chips van het Zwitserse STMicroelectronics. Reden voor de overstap is dat Samsung in staat is sneller nieuwe producten op de markt te brengen. Overigens gaat Samsung alleen voor low-end en mid-range toestellen deze sensoren leveren. Voor de high-end modellen blijft Nokia gebruikmaken van de chips van OmniVision en Aptina.

Flinke boost verwacht van high-end camerafoons
Dit betekend niet alleen dat 5 megapixel de standaard gaat worden bij toekomstige Nokia modelen, de high-end modellen zullen vermoedelijk met 7 of 8 megapixel uitgerust worden. Wellicht in combinatie met optische zoom. Iets waarvan Nokia momenteel nog geen modellen van in huis heeft, in tegenstelling tot concurrenten waaronder Samsung die al een 3x optische camerafoon heeft in de vorm van de G800.

Bron: DigiTimes


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel