Samsungs 8 megapixel telefoon op schema


Samsung claimt de 8 megapixel CMOS chip, waarover we eind vorig jaar al eens berichtte, productieklaar te hebben. Het wachten is nu op de eerste 8 megapixel cameratelefoons van het Zuid Koreaanse bedrijf.

De CMOS chip die verantwoordelijk is voor haarscherpe foto's is slechts 8,5 millimeter dik. Je zou dus mogen verwachten dat de nieuwe generatie cameratelefoons van Samsung geen bakstenen zijn en misschien zelfs in de Ultra Slim Edition terecht komen. Het betekend tevens dat we dergelijke camera's zullen aantreffen in het fashion segment van Samsung.

Dankzij het toepassen van een speciale lens en het gebruik van ISO 1600 is het volgens Samsung zelfs mogelijk om met deze nieuwe chip binnenshuis en in donkere omgevingen kwalitatieve foto's te maken. Een veel gehoord probleem met de huidige generatie cameratelefoons.

Samsung's 8 megapixel telefoon op schema
Met afmetingen van 28 x 15,3 x 8,5 mm 's werelds kleinste 8 Mpixel chip

En dat dit geen megapixel-verkooppraatje blijkt te zijn, bewijst de aanwezige beeldstabilisator (anti-shake), gezichtsherkenning en een 1cm macro modus. Samsung voegt daarnaast een voor cameratelefoons nieuw begrip aan toe; "photography smiles" en "eyes flicker". Of te wel, automatisch foto's nemen wanneer iemand lacht of

Eerdere successen
Samsung had reeds eerder succesvolle CMOS chips in ontwikkeling. Zo bracht het bedrijf als eerste een 3x optische zoom 5 megapixel CMOS chip. Deze is verwerkt in de Samsung G800, waarover we vorige week ook een review publiceerde.

De 8 megapixel CMOS chip zal in het tweede kwartaal van 2008 in grote hoeveelheden geproduceerd kunnen worden. Wanneer we de eerste 8 megapixel cameratelefoons van Samsung mogen verwachten is nog even afwachten.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel