Samsung 8 megapixel phone maakt zijn opwachting in 2008


Samsung heeft een 8 megapixel CMOS chip in ontwikkeling met dezelfde afmetingen als de huidige 3.2 megapixel CMOS chip. Het bedrijf wil deze nieuwe camera-chip in massaproductie nemen om high-end telefoons te produceren.

Deze nieuwe CMOS-chip beschikt ondanks zijn kleine afmetingen van 10,5 x 11,5 x 9,4 mm over autofocus en is daarmee de geschikte kandidaat om de concurrentie aan te gaan met andere high-end camera-phone's zoals de LG Viewty, Nokia N95 en de Sony Ericsson K850i.

Hiermee slaan camera-phone's een nieuw hoofdstuk in. Waar het middensegment het momenteel moet doen met 3.2 megapixel camera's, zo is het high-end segment doorgaans is uitgerust met 5 megapixel. Voor volgend jaar lijkt Samsung de lat hoog te leggen en wil het de 8 megapixel "PIEZO" technologie toepassen in haar high-end toestellen.

Samsung 8 megapixel phone maakt zijn opwachting in 2008
Samsung's nieuwe 8 megapixel CMOS chip is niet veel groter dan een 3.2 megapixel camera

Naast het opschroeven van de megapixels is het te hopen dat dergelijke telefoons ook worden uitgerust met een fatsoenlijke Xenon flitser. Belichting is namelijk het grootste probleem voor huidige generatie camera-phone's, waardoor het nemen van nacht-foto's momenteel vrijwel onmogelijk is. Daarnaast is het wenselijk dat voor volgend jaar de optische zoom vaker wordt toegepast. Momenteel is de Samsung G800 de enige die daarover beschikt. Echter zijn ook andere fabrikanten bezig met het toepassen van optische zoom in hun toekomstige mobiele telefoons, waaronder Sony Ericsson.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel