HTC experimenteert met vormgeving nieuwe toetsenborden


Een tijdje terug zagen we een interessant patent van Nokia waarbij het duo-slider concept werd uitgebreid naar een tri-slider concept. Dit heeft HTC aan het denken gezet en komt met zijn eigen oplossing om meer toetsen kwijt te kunnen in je mobieltje

HTC combineert in deze patentaanvraag een qwerty toetsenbord met een numeriek toetsenbord. Deze kunnen eventueel ook nog worden samengevoegd tot één groot toetsenbord. De ingediende tekeningen spreken wat dat betreft voor zicht.

HTC experimenteert met vormgeving nieuwe toetsenborden
Slim toetsenbord concept van HTC

Het idee is dat een qwerty toetsenbord vanachter het toestel geschoven kan worden op een vergelijkbare manier als bij de TyTN II. Het deel hiervan waarop de numerieke toetsen zich bevinden, staat echter los van de rest en kan afzonderlijk naar de zijkant van het toestel geschoven worden. Hierna het heeft nog het meeste weg van een traditionele slider. Dit numerieke deel kan zich ook aansluiten bij de overige qwerty toetsen waardoor een groter toetsenbord ontstaat. Het handige hieraan is dat er grotere toetsen gebruikt kunnen worden, zonder daarbij in te boeten op de compactheid van het uiteindelijke product.

De heren van Unwired View hebben dit patent omgezet naar een Photoshop afbeelding en het resultaat ziet er goed werkbaar uit. Oordeel zelf.

HTC experimenteert met vormgeving nieuwe toetsenborden
Het HTC patent in de praktijk?

Het is wachten totdat we dit soort oplossingen zullen aantreffen bij de telecomboer om de hoek. Duidelijk is in ieder geval wel welke kant we op lijken te gaan.

Bron: Unwired View


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel