Google verlengt Android-ondersteuning eerste generatie Pixel


Toen Google de eerste generatie Pixel en Pixel XL met Android 7.1 Nougat aankondigde kreeg die 3 jaar Android-ondersteuning. Minder dan Apple doet met haar eigen iPhones maar (veel) beter dan andere Android-fabrikanten. Android Pie zou dus de laatste versie zijn. Maar op verzoek heeft Google de ondersteuning verlengd.

Ook de eerste generatie Google Pixel en Pixel XL uit 2016 kunnen namelijk de Android Q Beta downloaden. Dat niet alleen, ze krijgen ook de uiteindelijke versie zodra die in het najaar uitkomt. Dat is tegen de verwachting in. Android 9.0 Pie zou namelijk in eerste instantie de laatste update zijn. Zelf geeft Google aan dit te hebben gedaan vanwege de grote vraag ernaar.

Google Pixel XL
Deze Pixel XL kan nog een jaartje mee

Google probeert al langer Android-fabrikanten aan te sporen sneller en langer Android-updates uit te geven. Het geeft nu het goede voorbeeld door toestellen die 3 jaar geleden zijn aangekondigd nog altijd van nieuwe verse software te voorzien. Net als veel andere fabrikanten kondigt Google eenmaal per jaar opvolgers uit van haar Pixel-vlaggenschip. Dit gebeurt meestal in het najaar samen met de officiële onthulling van de nieuwe Android-versie. Van Android Q mag dan wel de eerste Beta zijn uitgegeven, het is nog lang niet klaar. Rond het I/O ontwikkelaarsevent wat dit jaar in mei plaatsvindt zullen we meer details horen over Android Q waarna een officiële lancering ergens in het najaar plaats zal vinden.


Prijsvergelijker Google Pixel XL

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel XL


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel