Samsung Galaxy S7 en S7 edge ondersteunen geen Quick Charge 3.0


De nieuwe S7 en S7 edge van Samsung zullen geen ondersteuning hebben voor de Quick Charge 3.0 techniek waarmee een batterij nog sneller opgeladen kan worden. Toch wil dit niet zeggen dat het lang duurt om de batterij op te laden.

Qualcomm is de bedenker van Quick Charge en inmiddels zijn we bij versie 3.0 aangekomen. Die belooft nog sneller een volle batterij. Qualcomm is ook de maker van de Snapdragon 820-processor waaronder sommige buitenlandse exemplaren van de S7 en S7 edge gebruik van maken. Het is ergens vreemd dat Qualcomm's laatste producten geen gebruikmaken van hun eigen snellaadtechnieken. Ook varianten met de Exynos-processor ondersteunen Quick Charge 3.0 niet.

Samsung Galaxy S7 edge Always ON Display
Deze S7 edge hoeft voorlopig niet opgeladen te worden

Beide toestellen ondersteunen wel Quick Charge 2.0 en daarmee zal de Galaxy S7 in 90 minuten volledig opgeladen zijn. Bij de S7 edge duurt dat 100 minuten maar die batterij is ook 600 mAh groter. Daarbovenop ondersteunen deze modellen het snellere Fast Wireless Charging waarmee ze snel draadloos opgeladen kunnen worden. Tot voor kort kon alleen de Galaxy S6 edge+ dat. Volledig draadloos opladen duurt bij de Samsung Galaxy S7 130 minuten terwijl je voor de S7 edge 150 minuten nodig hebt. Om sneller draadloos te kunnen laden heb je wel een geschikte lader nodig.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7 edge

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7 edge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel