Samsung Galaxy S7 en LG G5 kunnen geen apps installeren op geheugenkaart


Een nieuwe functie van Android 6.0 Marshmallow is 'Adoptable Storage' waarbij de gebruikers apps kan installeren en draaien vanaf een geheugenkaart. De nieuwe Samsung Galaxy S7 en LG G5 maken er echter geen gebruik van.

Hierdoor kan de geheugenkaart op de Galaxy S7 en G5 louter gebruikt worden voor het opslaan van foto's en muziek en andere bestanden. Samsung voorzag in tegenstelling tot vorig jaar haar vlaggenschip weer met een geheugenkaartslot maar het bedrijf lijkt de functie daarvan dus wel enigszins te beperken en dat is ergens best opmerkelijk. Het kondigde namelijk alleen een 32 en 64 GB uitvoering van de S7 aan. Een grotere 128 GB versie zoals we vorig jaar zagen ontbreekt vooralsnog.

Adoptable Storage Android
De 'Adoptable Storage' functie in Android 6.0 Marshmallow

Google voorzag Android 6.0 Marshmallow juist van 'Adoptable Storage' waarmee gebruikers een geheugenkaart kunnen formatteren als volwaardig intern geheugen. Hierna is het mogelijk om apps te verplaatsen naar de geheugenkaart alsof het telefoongeheugen is. Nadeel is wel dat het hierna niet meer mogelijk is om een geheugenkaart te gebruiken om eenvoudig bestanden van de ene telefoon naar de andere over te brengen. Samsung en LG hebben nu dus besloten de 'Adoptable Storage' functie niet te implementeren in hun vlaggenschepen voor 2016, mogelijk tot teleurstelling van toekomstige klanten. In een reactie aan ArsTechnica laat Samsung weten de geheugenkaart voornamelijk te zien als snelle en eenvoudige manier om bestanden over te brengen.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Gold
€ 757,63 € 757,63   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Prijsvergelijker LG G5

Toon alle aanbiedingen van de LG G5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel