LG onthult modulaire G5 met diverse uitbreidingsmodules


LG heeft een dag voorafgaand aan het Mobile World Congress de G5 aangekondigd. Het nieuwe vlaggenschip krijgt een deels modulair ontwerp mee met metalen unibody waardoor een premium vlaggenschip ontstaat die je eventueel zelf kunt uitbreiden.

LG gooit het dit jaar over een geheel andere boeg. Het ontwerp van de G5 is van aluminium en toch beschikt het toestel over een verwisselbare batterij. Hierdoor mogen we de LG G5 ook deels modulair noemen. De onderzijde kun je van het toestel loskoppelen en daar zit meteen de batterij aan vast. Deze kun je losmaken en koppelen aan weer andere modules. LG kondigt samen met de G5 een aantal modules aan, waarover later meer.

LG G5 aankondiging

Het formaat van de LG G5 is ruwweg hetzelfde als vorig jaar. Toch gaat het schermformaat omlaag naar 5,3 inch. Wel is het nieuwe vlaggenschip een fractie smaller dan vorig jaar. Wederom zet LG sterk in op de ingebouwde camera's. Achterop zitten twee camera's waarvan één met een 78 graden lens en één met 135 graden groothoeklens. Dat is breder dan mensen kunnen zien. LG heeft ook gesleuteld aan de interface. Zo zijn er nieuwe functies bijgekomen waaronder Pop-out Picture en Auto Shot. Met die eerste kun je foto's van beide camera's combineren in een soort picture-in-picture foto. Met Auto Shot kan de G5 automatisch selfies schieten als hij een gezicht herkent.

Specificaties LG G5

De LG G5 krijgt een 5,3 inch Always on-beeldscherm met een hoge Quad HD-resolutie van 2.560 x 1.440 pixels. Dankzij de altijd aan functie kun je zelfs wanneer het toestel op standby staat altijd de tijd aflezen. Deze functie vraagt volgens LG zo'n 0,8% per uur van je batterij wat op een dag toch al bijna 20% is. Het gekozen schermpaneel is IPS Quantum Display. De krachtige Snapdragon 820-processor krijgt de beschikking over 4 GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen is 32 GB groot en van het snelle type UFS. De 16 megapixel camera op de achterkant krijgt een tweede 8 megapixel companion camera met een groothoeklens. Voorop zit een evenals grote 8 megapixel selfiecamera. Je laadt de G5 snel op met het nieuwe USB Type-C met ondersteuning voor Quick Charge 3.0. De batterij is 2.800 mAh groot en kan dus verwijderd worden.

LG CAM Plus
De CAM Plus

CAM Plus en Hi-Fi Plus

Dankzij z'n deels modulair ontwerp kun je accessoires koppelen aan de onderzijde van het apparaat. LG kondigde meteen al een aantal speciale modules aan in samenwerking met andere bedrijven. Zo is daar de Hi-Fi Plus die samen met Bang & Olufsen gemaakt is. De module bevat een 32-bits DAC waardoor hoge kwaliteit audio afgespeeld kan worden. Ook liet LG de CAM Plus zien waardoor je een fysieke cameraknop krijgt met extra batterij. Naast een cameraknop zitten er ook knoppen op om in te zoomen en om video mee op te nemen. Je klikt de 2.800 mAh grote batterij van de G5 vast aan de CAM Plus zodat deze weer terug de G5 in gaat. De module kent van zichzelf ook nog een 1.200 mAh grote batterij voor extra vermogen.

LG Friends
Alle 'vrienden' van de LG G5

LG Friends

Los van de hierboven genoemde modules komen er nog meer speciale accessoires voor de LG G5 uit. Deze hoeven niet fysiek aan het toestel gekoppeld te worden maar werken wel in samenwerking daarmee. LG noemt ze LG Friends. De categorie bevat producten zoals de 360 CAM, 360 VR, Rolling Bot, Tone Platinum, Smart Controller en de H3 by B&O Play. Deze producten zijn ook bruikbaar in combinatie met andere smartphones en functioneren in veel gevallen zelfs autonoom. Zo kun je met de 360 CAM content in 360 graden opnemen dankzij z'n twee 13 megapixel camera's, kun je met de 360 VR in combinatie met je G5 Virtual Reality beleven, is de Rolling Bot een op afstand bestuurbare rollende camera, de Tone Platinum een bluetooth headset en tot slot kun je drones besturen met de Smart Controller. Al deze 'friends' kun je ontdekken en bedienen via de Friends Manager-app die LG alleen voor de G5 gemaakt heeft.

Iets wat LG nog moet aankondigen is de prijs van de G5. Die is namelijk op moment van schrijven nog niet bekend. Het nieuwe vlaggenschip moet vanaf april wereldwijd verkrijgbaar zijn in de kleurenuitvoeringen Pink, Titan, Silver en Gold.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel