Verpakking nieuwe Alcatel Idol 4, 4+ en 4S doet dienst als VR-bril


Alcatel presenteerde het weekend voor de Mobile World Congress-beurs in Barcelona alvast een hele nieuwe serie smartphones. Ontmoet de nieuwe Idol 4, Idol 4+ en Idol 4S met een optioneel verkrijgbare VR-in-the-box verpakking.

Interessant aan de Idol 4+ en 4S is de doos waar hij in komt. Normaal gooi je die weg maar het is bij deze modellen aan te raden die te bewaren. Ze zijn namelijk in combinatie met het toestel te gebruiken als Virtual Reality-bril. Dat doet ons denken aan de Google Cardboard alleen is de doos van de Idol 4 niet van karton maar van plastic. Alcatel levert een speciale app mee genaamd Onetouch VR Hub waar je alle VR-content kunt vinden en downloaden.

Alcatel Idol 4 VR
Verpakking Idol 4-serie te gebruiken als VR-bril

Om een realistische VR-ervaring te krijgen zet Alcatel hoog in op zowel beeld als geluid. De schermen van zowel de Idol 4, 4+ en de 4S moet volgens Alcatel vanuit alle hoeken goed zichtbaar zijn. Het geluid wordt verzorgd door een functie genaamd Boom Key. Dat moet ervoor zorgen dat bas, helderheid en volume versterkt worden. Alle Idol 4-modellen beschikken verder over stereo speakers van 3,6 watt elk.

Idol 4 en Idol 4S

De nieuwe Idol 4-serie bestaat uit de Idol 4, Idol 4+ en de Idol 4S. Die eerste krijgt een 5,2 inch Full HD-scherm mee met achterop een 13 megapixel camera en voorop een 8 megapixel selfiecamera. De autofocus van de camera moet binnen 0,3 seconde hebben scherpgesteld. Voor de processor is gekozen voor een Snapdragon 617 met een keurige 3 GB aan werkgeheugen. Android 6.0 Marshmallow moet ervoor zorgen dat alles gebruiksvriendelijk te bedienen is.

Alcatel Idol 4 en Idol 4S
Idol 4 en Idol 4S

De Alcatel Idol 4S is met een 5,5 inch scherm een tikkeltje groter. Hierin zit in tegenstelling tot de Idol 4 een AMOLED-paneel met 2K-resolutie voor heldere kleuren en scherpere beelden. Andere verschillen zijn de processor en de hoofdcamera. Ditmaal is gekozen voor een iets krachtiger Snapdragon 652 terwijl achterop een iets hogere 16 megapixel camera zit. Voorop zit nog steeds dezelfde 8 megapixel variant en ook hier treffen we 3 GB aan werkgeheugen en Android Marshmallow aan. Over de specificaties van de Idol 4+ doet Alcatel wat geheimzinnig. We weten daarvan alleen de adviesprijs van 299,99 euro. Voor de Idol 4 moet naar verwachting 279,99 betaald worden terwijl de Idol 4S vanaf 449,99 euro van eigenaar wisselt. Alle Idol 4-modellen worden vanaf de zomer verwacht.

Nieuwe naam, nieuw logo

Oplettende lezers moet het inmiddels al zijn opgevallen dat we hier nergens Alcatel Onetouch hebben geschreven. Het bedrijf laat de Onetouch-toevoeging vallen en heet vanaf nu gewoon Alcatel. Naast een simpelere naam nemen ze ook een nieuw logo in gebruik. Vroegere producten blijven gewoon Alcatel One Touch heten maar nieuwe producten waaronder deze Idol 4, maar ook de nieuwe Pop 4 en Pixi 4-serie zullen voortaan alleen Alcatel heten.


Prijsvergelijker Alcatel Idol 4

Toon alle aanbiedingen van de Alcatel Idol 4


Prijsvergelijker Alcatel Idol 4S

Toon alle aanbiedingen van de Alcatel Idol 4S


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel