LG verklaart met Stylus 2 liefde aan de pen


Telefoons met een aanraak-stylus zien we niet vaak meer. Samsung besloot de laatste Note niet in Europa uit te brengen en ook LG's laatste Stylus-telefoon is weer vele, vele maanden oud. Daar komt echter met de introductie van de Stylus 2 een einde aan.

De naam van de LG Stylus 2 is wat verwarrend want er is nooit een LG Stylus uitgekomen. Wel een G4 Stylus en qua specs lijken ze ook wel wat op elkaar. Zo is er een groot 5,7 inch canvas om op te tekenen en is er een 13 megapixel hoofdcamera. Wel is de selfiecamera vergroot naar 8 megapixel. Verder is de processorsnelheid en -kracht gelijk gebleven op een 1,2 GHz quad-core exemplaar en ook de verwisselbare batterij van 3.000 mAh groot is gelijkgebleven.

LG Stylus 2 uitvoeringen

Wel nieuw is dat de pen ditmaal een nano coating heeft waardoor schrijven zeer natuurlijk moet aanvoelen. Ook herkent de LG Stylus 2 als je er zonder pen vandoor gaat, je krijgt dan een waarschuwing. Die pen ga je namelijk nodig hebben, bijvoorbeeld om het toestel te bedienen. Ondersteuning daarvoor is ingebouwd in de interface. Verwijder je het pennetje uit het toestel dan schotelt hij een speciaal menu tevoorschijn dat we destijds ook van de Samsung Galaxy Note gewend waren. LG spreekt in haar persbericht de hoop uit om de Stylus 2 vanaf maart wereldwijd te verkopen. Uit de persafbeelding blijkt dat er naast een titaangrijs en witte ook een bruine uitvoering komt. Prijzen worden later bekend gemaakt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel