Wiko breidt assortiment flink uit met WIM, WIM Lite, Upulse, Upulse Lite en Sunny Max


Ook het Franse Wiko is neergestreken op het Mobile World Congress en bracht tal van nieuwe telefoons met zich mee. Nieuw is ondermeer de WIM-serie gericht op de de cameraprestaties, de slanke Upulse-serie en Sunny Max met lange accuduur.

Wiko's WIM-serie richt zich met name op de ingebouwde camera's. Zo beschikt de reguliere Wiko WIM over een dubbele 13 megapixel camera waarvan er één zwart wit is en een ander ook kleur kan vastleggen. Datzelfde trucje zagen we eerder terug bij de Huawei P9 en P10. Dat het Wiko menens is blijkt wel uit de camerasensor keuze; de IMX258 van Sony. Deze sensor vinden we ook in de Sony Xperia XA en ook Wiko paste hem al eerder toe in de U Feel Prime.

Wiko WIM
De Wiko WIM met dubbele camera

Om hier ook vervolgens mooie opnames van te maken heeft Wiko de hulp ingeroepen van DxO en Vidhance. Dat eerste bedrijf kennen we van de cameratesten terwijl de tweede juist zorgt voor verbeterde videokwaliteit op mobiele telefoons. Ondanks de dubbele 13 megapixel camera is het niet de camera met de hoogste resolutie. Die vinden we voorop. Daar zit namelijk een 16 megapixel selfiecamera. Verder kent de Wiko WIM een 5,5 inch Full HD AMOLED-scherm, nieuwe Snapdragon 626-processor en een 3.200 mAh grote batterij. Uiteraard zit al dit moois weer tussen een metalen frame, iets wat we inmiddels wel gewend zijn van Wiko. Prijzen beginnen bij €399,99.

Wiko WIM Lite kleurenreeks
De beschikbare kleuren voor de Wiko WIM Lite

WIM Lite

Ook onderdeel van de WIM-serie is de WIM Lite. Ook hier telt de hoofdcamera 13 megapixels al bestaat hij bij de WIM Lite uit slechts één cameramodule. Verder kent het toestel vooral gelijkwaardige eigenschappen als de WIM zoals een 16 megapixel selfiecam en vingerafdrukscanner. Wel beduidend anders is de prijs, die volgens Wiko met €249,99 nog betaalbaarder.

Wiko Upulse reeks
De Wiko Upulse reeks

Wiko Upulse en Upulse Lite

Nieuw in de bestaande U-collectie is de Upulse. Ook hier een groot 5,5 inch scherm met metalen frame. De Wiko Upulse moet vooral opvallen door z'n dunne profiel en z'n geborsteld metalen afwerking. Verwacht de Upulse in de kleuren antraciet grijs, zilver en rosé goud in de winkels. Ook van de Upulse komt een Lite uitvoering beschikbaar. Die is met 5,2 inch iets kleiner maar staat met een 13 en 8 megapixel camera nog steeds z'n mannetje. Wiko geeft de Upulse een adviesprijs mee van €199,99, de Upulse Lite kost naar verwachting €179,99.

Wiko Sunny Max kleuren reeks
En de Wiko Sunny Max

Wiko Sunny Max

Tot slot bracht Wiko nog een variant op de eenvoudige instap Sunny mee. De Sunny Max kent echter dubbel zo grote batterij waardoor je er volgens Wiko 15 uur lang mee kunt bellen. Als je stem dat niet redt dan kent de Sunny Max een standbyduur van 491 uur, wat overeenkomt met ruim 20 dagen. Dat lijkt ons wat overdreven voor een Android-smartphone dus we gaan er vanuit dat ze in deze test alle radio's zoals 2G/3G en WiFi hebben uitgeschakeld. Erg representatief voor de werkelijkheid is dat dus niet. Toch vermoeden we dat je met gemak een dag of twee vooruit kunt. De Wiko Sunny Max komt uit in de kleuren zilver, goud, marineblauw en antraciet. Wanneer is nog niet bekend, de prijs wel; slechts €69,99.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel