Alcatel komt met modulaire A5 LED en eenvoudige U5 en A3


Alcatel/TCL is het MWC begonnen met de introductie van de A5 LED, U5 en A3. Ieder toestel richt zich op een specifieke doelgroep. Toch steelt de A5 LED de show dankzij z'n lichtgevende achterkant.

Bijzonder aan de Alcatel A5 LED is z'n achterkant. Op de cover zitten tal van LED-lampjes waarmee hij notificaties kan weergeven of muziek van lichteffecten kan voorzien. Alcatel noemt deze cover Lightup+ LED en met de meegeleverde Color Catcher 2.0 app kun je zelf thema's en lichtpatronen maken. De Alcatel A5 LED is tevens voorzien van een 5,2 inch HD-scherm, 8 megapixel hoofdcamera en 5 megapixel selfiecam. Het toestel ondersteunt 4G en Alcatel belooft tevens een uitvoering met Dual SIM. De batterij meet 2.800 mAh wat hem allemaal vrij mid-range maakt. Wel is er een keurige octa-core processor die daarmee over acht cores beschikt.

Alcatel A5 LED
Je eigen lichtshow met de A5 LED

De achterkant van A5 LED moet verwijderbaar zijn waarna je andere achterkantjes kunt terugplaatsen. Alcatel toonde alvast achterkantjes met ingebouwde speaker en één met een extra grote batterij waardoor het toestel meteen deels modulair wordt. Bovendien komen er achterkantjes die geen verdere functie hebben louter dan dat ze je A5 LED verfraaien. Denk aan een achterkantje met een metalen finish.

Alcatel U5

Ook toonde TCL, het bedrijf achter Alcatel, de Alcatel U5. Dit 5 inch FWVGA-toestel beschikt ook over 4G en krijgt camera's met een iets lagere resolutie als de A5. De hoofdcamera is 5 megapixel en de selfie slechts 2. De selfiecamera van de U5 is dan wel uitgerust met een eigen LED-flitser. Het werkgeheugen komt uit op slechts 1 GB en het opslaggeheugen is met 8 GB bijna onbruikbaar te noemen. Het is wel tot 32 GB uit te breiden, nog steeds mager maar het is wat. We gaan er gelet op de instap-eigenschappen vanuit dat de Alcatel U5 een uiterst laag prijskaartje meekrijgt.

Alcatel U5
De Alcatel U5 met selfieflitser

Alcatel A3

Tot slot bracht Alcatel ook de A3 mee naar het Mobile World Congress. Dit instapmodel is uitgerust met een vingerafdrukscanner waarmee je snel toegang tot je mobiel krijgt. Ook hier treffen we een 5 inch FWVGA-resolutie scherm aan maar hier is de selfiecamera wel hoger; 5 megapixel.

Alcatel A3
En de Alcatel A3 met vingerafdrukscanner

Net als de U5 kent ook de A3 een selfieflitser waarmee hij uiterst geschikt is voor de selfiegeneratie. De hoofdcamera kent met 13 megapixel ook een hogere resolutie en is tevens uitgerust met een LED-flitser. Alcatel heeft de speaker aan de voorzijde gemonteerd. Ook hier hebben we de exacte prijs nog niet binnen. Zodra we die weten voegen we dat toe aan dit artikel.


Prijsvergelijker Alcatel A5 LED

Toon alle aanbiedingen van de Alcatel A5 LED


Prijsvergelijker Alcatel U5
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Blue
€ 105,09 € 105,09   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Alcatel U5


Prijsvergelijker Alcatel A3

Toon alle aanbiedingen van de Alcatel A3


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel