Nieuwe Nokia’s met Android nu als pre-order in Nederland te bestellen


De door HMD aangekondigde Nokia 6, Nokia 5 en Nokia 3 zijn nu al als pre-order te bestellen bij verschillende Nederlandse webshops. Een exacte levertijd kunnen we nog niet geven maar de verwachting is nog altijd ergens in het 2e kwartaal.

Goed om te weten is dat de tot nu toe afgegeven prijzen overeenkomen met wat HMD tijdens haar persconferentie gaf. Dat is 229 euro voor de Nokia 6, 189 euro voor de Nokia 5 en 139 euro voor de Nokia 3. Dat zijn uiterst scherpe prijzen voor telefoons met metalen frame en afgerond Gorilla Glass. Op zich niet verwonderlijk want in Azië kun je dergelijk goedkope telefoons op iedere straathoek kopen. HMD laat de telefoons dank ook door het Chinese Foxconn maken maar brengt ze onder Nokia-naam wereldwijd uit.

Nokia 6 serie
De Nokia 6 in al z'n uitvoeringen

We houden nog wel even een slag om de arm als het gaat om kwaliteit. Natuurlijk wordt de aloude Nokia-kwaliteit beloofd, maar feit is dat het hier om een wezenlijk ander bedrijf gaat met andere werknemers en mogelijk andere principes. Om een voorbeeld te geven; Nokia had destijds een vooruitstrevend camera-team dat met technieken als PureView op de proppen kwam. Om een kwalitatief goed plaatje te schieten heb je nou eenmaal meer nodig dan een goede camerasensor. Je hebt ook bijbehorende software nodig. Of HMD die heeft kunnen ontwikkelen in haar relatief korte bestaan moet nog blijken. De remake van de 3310 hebben we nog nergens kunnen spotten, hopelijk volgt die ook spoedig.

  Uitvoering Prijs Incl. bezorging     Amazon
Blue € 200,08 € 200,08   Bekijk  Uitvoering Prijs Incl. bezorging     Media Markt
Copper € 87,00 € 87,00   Bekijk
Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel