ZTE lanceert verwarrende Blade V8 Mini en Blade V8 Lite


Wijzelf zijn niet zo fan van de namen 'mini' en 'lite'. Ze leveren namelijk vaak meer verwarring op dan dat ze oplossen. ZTE weet er zelfs nog een schepje bovenop te doen door zowel een Mini als Lite-uitvoering van de Blade V8 uit te brengen.

Bij Mini denken we namelijk direct aan een uitgekleed model of aan een flink kleinere versie. De Blade V8 Mini is met 5 inch eerder normaal dan klein. En omdat de normale Blade V8 met 5,2 inch nauwelijks groter is vinden we de toevoeging 'Mini' maar verwarrend. En eenvoudig is hij ook niet want achterop zitten namelijk twee camera's; één van 13 en één van 2 megapixel groot. Gecombineerd en aperture begint zelfs bij f/1.0 wat indrukwekkend genoeg is. Ook achterop zit een vingerafdrukscanner voor snelle toegang.

ZTE Blade V8 Mini
De ZTE Blade V8 Mini met dubbele camera en metalen unibody

Keurig verder is dat de ZTE Blade V8 Mini geleverd wordt met Android 7.0 Nougat en in een metalen unibody gegoten is. ZTE beloofde tijdens haar presentatie tijdens het MWC een voordelige prijs maar wist nog niet exact wat die ging worden. Om nog meer verwarring te zaaien kondigde het vervolgens nog een uitvoering van de V8 aan; de V8 Lite. En ook die benaming is meer dan verwarrend te noemen.

ZTE Blade V8 Lite
De eveneens metalen ZTE Blade V8 Lite

ZTE Blade V8 Lite

Want de ZTE Blade V8 Lite is met een 5 inch Full HD-scherm juist scherper dan de V8 Mini. Wel eenvoudiger is z'n hoofdcamera die uit een enkele 8 megapixel sensor bestaat. Wel beschikt hij over een LED-flitser, dus wat ons betreft nog steeds keurig. Ook bij de V8 Lite zit achter op een vingerafdrukscanner en ook hier is de behuizing van metaal al is de achterkant hier licht bol. Beide toestellen ondersteunen snel 4G-internet en de geheugenkaartslot kan ook bezet worden door een tweede simkaart. Daarmee zijn ze zogenaamde hybride dual sim. Verder komt ook de V8 Lite standaard met Android 7.0 Nougat. En om de verwarring compleet te maken; ZTE weet nog niet wanneer we beide modellen kunnen kopen.Praat mee over dit artikel